Als je tussen 15 oktober en 1 maart 22 weken of langer zwanger bent, dan kun je de griepprik halen bij de GGD.

Aanmelden voor de griepprik

  • Let op! Aanmelden kan alleen via dit formulier. Telefonisch aanmelden is niet mogelijk.
  • Na je aanmelding nemen we contact met je op voor een afspraak. We starten half oktober met vaccineren.
  • Dit formulier kun je ook gebruiken om je aan te melden voor de kinkhoestvaccinatie.

Griepprik

De griepprik is de beste bescherming voor pasgeboren baby's tegen mogelijke ernstige gevolgen van griep. Ook heb jijzelf na de griepvaccinatie minder kans op ernstige gevolgen van griep. Vaccineren tijdens de zwangerschap is veilig. Je maakt na de vaccinatie antistoffen aan. En je geeft die via de placenta aan de baby door. Op die manier is de baby na de geboorte beter beschermd. De baby kan nog wel griep krijgen, maar die kans is een stuk kleiner. En als de baby griep krijgt, is het meestal mild.

Afspraak verzetten

Hebben we je al een afspraak voor de griepprik gestuurd? En wil je deze verzetten?

Afspraak griepprik verzetten

We sturen je dezelfde dag (op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur) een mail met een andere afspraak. Ook in het weekend kun je dit formulier invullen. Dan sturen we je op maandag een mail. Let op! Onze mail kan in de map met ongewenste mail (spam) binnenkomen.

Vragen

Mail ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Naar onze contactgegevens.

Meer informatie

Bekijk de informatie van het RIVM: griepprik tijdens de zwangerschap. Of neem contact op met de afdeling Jeugdgezondheid.