spring naar de leestekst

Werken bij GGD Twente

Jij bent als arts toe aan een nieuwe fase, een nieuwe of volgende stap. Het gaat jou niet alleen om de patiënt, maar juist ook om de omgeving. Jij wilt jouw medische kennis combineren met een brede blik op ‘de publieke gezondheid’. Daar waar de curatieve arts focust op de patiënt en alle differentiaal diagnostische opties, wil jij je focussen op alle transmissie-opties, richting mogelijke bronnen en richting contacten. Hiermee verbind je individuele zorg aan de maatschappelijke context en voeg je waarde toe aan zowel de individuele zorg als de collectieve zorg. 

Jouw team

Je komt te werken bij GGD Twente, afdeling Algemene Gezondheidszorg (AGZ), in het team algemene Infectieziektenbestrijding (IZB). In dit team werken artsen, artsen in opleiding, deskundigen infectiepreventie en verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in infectieziektebestrijding. Het team heeft veel ambities en wil graag vernieuwend zijn. Er is dan ook veel ruimte om je ambities kenbaar te maken en te realiseren. Eventuele combinatie met forensische dienst behoort tot de mogelijkheden.

 

De jeugd gezond houden! Daar wil jij je als professional voor inzetten. Jouw adequate optreden valt op. Je weet snel de vereiste informatie te vinden om deze vervolgens toe te passen. Door preventie, vroeg signaleren, adviseren en behandelen zorg jij ervoor dat ouders en kinderen vanaf het eerste contactmoment in hun eigen kracht worden gezet. Door met een brede blik naar een kind kijken, maak jij het verschil.

 

GGD Twente is dé gemeenschappelijke gezondheidsdienst voor alle inwoners van Twente. Wij bevorderen, bewaken en beschermen een gezonde Twentse samenleving.

 

Dat doen wij voor en met de 14 Twentse gemeenten en samen met partners die gezondheid ook belangrijk vinden. Jouw betrokkenheid en professionaliteit is onze primaire kracht.

 

Organisatie

De GGD is een belangrijke verbinding tussen overheid en gezondheidszorg. We staan midden in de samenleving. Zo werken we uitvoerend, adviserend én beleidsvoorbereidend aan een gezond Twente.

 

De GGD bestaat uit de afdelingen

  • Algemene Gezondheidszorg (AGZ)
  • Jeugdgezondheidszorg (JGZ)
  • centrale Staf

 

Lees meer over onze organisatie.

 

Regio 

GGD Twente is een onderdeel van Regio Twente. Dat is een samenwerkingsverband van de veertien Twentse gemeenten.