spring naar de leestekst

Werken bij GGD Twente

De jeugd gezond houden. Daar wil jij je als professional voor inzetten! Dit doe je door ouders te begeleiden, maar ook door ondersteuning te bieden aan ketenpartners bij signalen over de ontwikkeling van een jeugdige. Je kunt je feilloos aanpassen aan de verschillende situaties van cliënten met verschillende persoonlijkheden, zorgvragen en culturen. Je reageert en adviseert gepast, waardoor ouders, kinderen en collega’s op je kunnen rekenen.

 

Jij bent als (basis)arts toe aan een nieuwe fase of volgende stap. Je focus verleggen van de  patiënt en alle differentiaal diagnostische opties, naar alle transmissie-opties, richting mogelijke bronnen en richting contacten. Jij wilt jouw medische kennis combineren met een brede blik op ‘de publieke gezondheid’. Op deze manier verbind jij individuele zorg aan de maatschappelijke context.

 

De jeugd gezond houden! Daar wil jij je als professional voor inzetten. Jouw adequate optreden valt op. Je weet snel de vereiste informatie te vinden om deze vervolgens toe te passen. Door preventie, vroeg signaleren, adviseren en behandelen zorg jij ervoor dat ouders en kinderen vanaf het eerste contactmoment in hun eigen kracht worden gezet. Door met een brede blik naar een kind kijken, maak jij het verschil.

 

GGD Twente is dé gemeenschappelijke gezondheidsdienst voor alle inwoners van Twente. Wij bevorderen, bewaken en beschermen een gezonde Twentse samenleving.

 

Dat doen wij voor en met de 14 Twentse gemeenten en samen met partners die gezondheid ook belangrijk vinden. Jouw betrokkenheid en professionaliteit is onze primaire kracht.

 

Organisatie

De GGD is een belangrijke verbinding tussen overheid en gezondheidszorg. We staan midden in de samenleving. Zo werken we uitvoerend, adviserend én beleidsvoorbereidend aan een gezond Twente.

 

De GGD bestaat uit de afdelingen

  • Algemene Gezondheidszorg (AGZ)
  • Jeugdgezondheidszorg (JGZ)
  • centrale Staf

 

Lees meer over onze organisatie.

 

Regio 

GGD Twente is een onderdeel van Regio Twente. Dat is een samenwerkingsverband van de veertien Twentse gemeenten.