Gezondheid is veel meer dan 'niet ziek zijn'. Gezondheid betekent dat je om kunt gaan met de uitdagingen die je tegenkomt in je leven.

Bijvoorbeeld een nieuwe baan, of het verliezen van je baan. Een zwangerschap of opa of oma worden. Het hebben van sombere gevoelens of het overlijden van iemand.

Check hoe het gaat met jouw gezondheid

Meld je aan en vul de vragen in. Je krijgt dan een breed overzicht van jouw gezondheid. Met dit overzicht kun je zelf kiezen welke onderdelen van jouw gezondheid je sterker wilt maken.

Een sterke gezondheid

Je gezondheid sterk houden of sterker maken kan op verschillende manieren. Want naast gezond eten en bewegen, gaat gezondheid ook over contact hebben met mensen. Over lekker in je vel zitten, mee kunnen doen en praten over gevoelens. Voor jezelf kunnen zorgen. En over dat je een reden hebt om je bed voor uit te komen. Daarnaast gaat gezondheid over kunnen accepteren en omgaan met verandering. Dit noemen we een gezonde basis. Om je gezondheid sterker te maken, kies je iets dat bij jou en je situatie past.

Voor iedereen anders

Omdat gezondheid zo breed is, kan werken aan gezondheid voor iedereen wat anders betekenen. Op de pagina’s hieronder vind je tips voor verschillende onderwerpen van gezondheid:

 

Bron iconen: Institute for Positive Health (iPH).