Tips om in contact te blijven met anderen.

In contact blijven met mensen zorgt ervoor dat je het gevoel hebt dat je meedoet. We vinden het belangrijk om ergens bij te horen, serieus genomen te worden. En ook om mensen om ons heen te hebben waar je steun kunt zoeken. Een praatje met een bekende of onbekende kan energie geven. Meedoen gaat ook over of je graag wilt weten wat er in je dorp of stad gebeurt. En heb je werk of doe je andere dingen die je belangrijk vindt? In contact blijven met anderen, hoe doe je dat? De volgende tips en inspiratie kunnen je helpen.

Tips

  • In veel gemeenten zijn er activiteiten om andere mensen te ontmoeten. Bijvoorbeeld vanuit de welzijnsinstelling in jouw gemeente. Bekijk de activiteiten in jouw gemeente.
  • Een vereniging of (sport)club is een makkelijke plek om andere mensen te ontmoeten. Wat zijn je hobby’s? Wat vind je leuk om te doen? Kijk eens op internet of er activiteiten in jouw buurt zijn die hierbij aansluiten. En vraag of je een keertje mee kan kijken.
  • Een fijne buur is beter dan een verre vriend. Zeg je buren eens gedag. Of vraag om hulp wanneer dat nodig is.
  • Ben je op zoek naar contact? Dan kan je je aanmelden bij de Telefooncirkel van Humanitas. Kijk ook eens op de website van Een Tegen Eenzaamheid.
  • Wil je graag iets betekenen voor andere mensen? Word dan vrijwilliger! Bijvoorbeeld in het buurthuis, bij de sportclub of op school. Kijk eens op NLvoorelkaar voor vrijwilligerswerk bij jou in de buurt.

Meer tips

Tips om eenzaamheid te verminderen.