Tips voor fijne momenten. En het sterker maken van je geluksgevoel.

icoon Kwaliteit van leven

Een zinvol leven heeft grote invloed op je gezondheid. Net als de kwaliteit van je leven. Hoe fijn is het om ’s ochtends een reden te hebben om je bed uit te komen? Kan jij genieten en zit je lekker in je vel? Als je dingen doet waar je blij van wordt, voel je vaak meer dankbaarheid en tevredenheid. Natuurlijk is niet iedereen alle dagen 100% gelukkig. Maar het is goed om te weten dat dit van invloed is op je gezondheid. Zinvol leven gaat ook over of je vertrouwen hebt in de toekomst. Of je je leven accepteert zoals het is. En ook of je zin hebt om nieuwe dingen te leren. Voel jij je goed? Kan jij je leven aan? Voel je je veilig en ben je tevreden over hoe je woont? Misschien kan je wel wat tips en hulp. Lees dan verder.

Tips

  • Bedenk hoe jij op dit moment zin aan je leven geeft. Waar kom jij voor je bed uit?
  • Het helpt om dingen te (blijven) doen waar je van geniet en blij van wordt. Wandelen in het bos, klussen in je woning of een boek lezen. Of leuke dingen doen met vrienden of familie.
  • Help een ander. Dit kan door kleine dingen. Of ga aan de slag als vrijwilliger. Bijvoorbeeld via de welzijnsinstelling in jouw gemeente. Daar word je volgens onderzoek zelf ook blij van.
  • Sta stil bij de fijne kleine dingen in je dagelijkse leven. Neem een moment om er aandacht aan te geven. De smaak van een kop koffie. De kleuren die je ziet tijdens een wandeling. Het telefoongesprek met één van je kinderen. Die aandacht kan je stemming positief veranderen.
  • Leer iets nieuws. Door nieuwe dingen te leren kun je makkelijker omgaan met die veranderingen. Je maakt jezelf sterker. En je krijgt meer zelfvertrouwen. Leer bijvoorbeeld een muziekinstrument te spelen, brood bakken of volg een online cursus Spaans.

Meer tips