spring naar de leestekst

Nieuws

Symposium "Spin in het web", maart 2018

symposiumspininhetwebWerk je als

  • aandachtsvelder hygiëne en infectiepreventie,
  • hygiëne contactpersoon, of
  • hygiëne kwaliteitsmedewerker

in een

  • verpleeghuis,
  • woonzorgcentrum, of
  • kleinschalige woonvorm ?

 

Voor jou organiseren we in maart 2018 het symposium "Spin in het web".

portret van Liesbeth ter Braakdoor: Liesbeth ter Braak, sociaal verpleegkundige SOASeksueel Overdraagbare Aandoening

 

"HIV is dodelijk en het is dom dat je dat tegenwoordig nog oploopt. Eigen schuld." Dit is het idee dat veel mensen hebben bij HIVHIV is een virus. Zonder behandeling kun je uiteindelijk AIDS krijgen.. Maar is dat zo? Een ervaring uit de praktijk van vorige week.

 

portret van Mariska Assinkdoor: Mariska Assink, sociaal verpleegkundige infectieziekten

 

Veel mensen griezelen van ratten. Maar wist je ook dat ratten ons ziek kunnen maken? Zij kunnen de bacterie Leptospirose bij zich dragen. Deze bacterie kan de ziekte van Weil veroorzaken. Ratten verspreiden de ziekte door hun urine in grond, riool en in openbaar water achter te laten. En zo kunnen wij als mens dus ook besmet raken, als wij hiermee in aanraking komen.

vrouw met muts op met zakdoek voor haar neusVeel mensen krijgen tijdens de herfst en de winter griep. Ze krijgen griep door het griepvirus. Elk jaar zijn er weer andere griepvirussen waardoor mensen ziek worden.

Griep is erg besmettelijk. Als er veel mensen dicht bij elkaar zijn, kun je sneller besmet raken. Vooral als er weinig frisse lucht binnen komt. Bijvoorbeeld in de trein of in de klas.

Hoe kun je griep krijgen?

schematische afbeelding van handafdruk met bacteriënHet Antibioticaresistentie Zorgnetwerk Euregio-Zwolle organiseert op woensdag 8 november een inspirerende middag over het voorkomen en bestrijden van antibioticaresistentie.

Deze middag is voor bestuurders in de zorg, specialisten ouderengeneeskunde, huisartsen, artsen-GGZ of -gehandicaptenzorg en deskundigen infectiepreventie.

 

logo CSGOp 3 oktober 2017 start Fonds Slachtofferhulp samen met het Centrum Seksueel Geweld een landelijke campagne tegen seksueel geweld. De hele maand oktober staat in het teken van deskundige hulp via het Centrum Seksueel Geweld en het landelijke telefoonnummer 0800-0188 dat slachtoffers 24/7 kunnen bellen. Ook deze regio heeft een eigen centra, namelijk Centrum Seksueel Geweld Twente-Achterhoek.

 

doosje jodiumtabletten dat door de brievenbus steektIn oktober verstuurt het Ministerie van VWS jodium-tabletten naar alle inwoners onder 18 jaar die in een straal van 100 km van een kerncentrale wonen. In Lingen (Duitsland) staat een kerncentrale. Deze bevindt zich 20 km van Denekamp. Voor Twente betekent dit dat alle huishoudens, waar kinderen wonen die 18 jaar of jonger zijn, in oktober een doosje jodiumpillen ontvangen.

 

foto van drie voeten van twee mannen in een bedEr is een internationale uitbraak van hepatitis A onder mannen die seks hebben met mannen (MSM).

Er zijn inmiddels in totaal meer dan duizend patiënten gemeld in verschillende Europese landen.

Ook in Nederland zijn tot nu toe bijna 300 MSM met hepatitis A bekend.

 

twee kinderen hand in handOp 28 september ontving een groot aantal ouders / verzorgers een uitnodigingsbrief van GGD Twente. We vragen ouders met kinderen in de leeftijd 0 tot 12 jaar mee te doen aan een digitaal onderzoek naar de gezondheid en leefstijl van hun kind. Heb je een uitnodiging ontvangen? Pak die erbij en ga naar "de Kindermonitor".

 

portret van Cindy Ziegerinkdoor: Cindy Ziegerink, sociaal verpleegkundige infectieziekten

 

Een zonnige dag in april. Wij staan met onze GGD stand bij de jaarlijkse Hulsbeekdag bij het recreatiepark Het Hulsbeek. We hebben een mooi plekje in de zon en er zijn veel bezoekers. Door middel van een quiz testen we mensen op hun tekenkennis. De kinderen kunnen ook prijsjes winnen door vragen over de teek goed te beantwoorden. Een heerlijk dagje met bijna alleen maar vrolijke mensen.

portret van Cindy Ziegerinkdoor: Cindy Ziegerink, sociaal verpleegkundige infectieziekten

 

Iets waar iedere ouder met kleine kinderen mee te maken krijgt: kinderziektes. Ik ben zelf moeder van twee kinderen en werk sinds kort bij GGD Twente, team infectieziekten. Vragen over kinderziekten komen dus niet alleen op mijn werk, maar ook privé regelmatig voor.

 

man en meisje tappen samen een flesje water uit drinkwatertappuntWe willen kinderen én volwassenen stimuleren om meer water te drinken. Daarom zijn er bij de vijf kranen op het Hulsbeek opvallende, kleurrijke kunstwerken gemaakt. Zodat ze beter opvallen. De kunstenaar is Joris ten Vaarwerk van Mr. Graffiti.

 

Onthulling

GGD Twente, wethouder Christenhusz van gemeente Oldenzaal, directievoorzitter Richard de Way van Rabobank Twente Oost en parkmanager Bas Waanders hebben het eerste kunstwerk onthuld. Ook was een groep basisschoolleerlingen van Kinderdagverblijf Kiekeboe aanwezig, die het vrolijke ‘Waterlied’ zong.

Stel een vraag

Heb je een vraag over dit onderwerp?
Voer uw naam in
Voer een geldig e-mail adres in
Voer uw vraag in
Probeer het opnieuw