Nieuws

Op dinsdag 18 september hebben GGD Twente en wethouder Pieter van Zwanenburg "Heeckeren" in het zonnetje gezet.

Resultaten onderzoek 'Seks onder je 25e'.

De GGD organiseert de Week van de Publieke Gezondheid, met activiteiten in het teken van een gezonde Twentse samenleving.

Vanaf half september ontvangen alle jongeren geboren tussen 1 mei 2004 en 31 december 2004 een uitnodiging voor een prik tegen meningokokken ACWY.

De vijfde editie van Stoptober komt eraan. Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken alle steun om 28 dagen niet te roken.

Op veel scholen wordt er na de vakantie goed gecontroleerd op hoofdluis.

De Jeugdgezondheidszorg van GGD Twente zoekt ouders om mee te praten over goede zorg in de toekomst.

Ga je deze zomer wandelen of fietsen in de natuur? Zorg dan dat je beschermt bent tegen tekenbeten. Ook in verschillende vakantielanden komen teken voor.

In diverse Europese landen is een toename in het aantal gevallen van mazelen. Met name in Roemenië, Italië en Frankrijk. 

Elk jaar beschrijft de 'Thermometer Seksuele Gezondheid' van GGD Twente onze activiteiten, bezoekersaantallen, gevonden soa’s en de meest gestelde vragen over seksualiteit.

Door de hoge temperaturen ontwikkelen de eikenprocessierupsen zich snel. Op veel plaatsen zijn de eerste rupsen met brandharen alweer aangetroffen.

GGD Twente publiceert resultaten van het onderzoek naar gezondheid van kinderen in Twente, de 'Kindermonitor'.

Ook in 2017 is hard gewerkt aan het bewaken, bevorderen en beschermen van een gezonde Twentse samenleving.

Wil jouw school werken aan gezondheid? En het vignet Gezonde School verdienen?
En kunnen jullie daar wel wat geld en hulp bij gebruiken?

Vandaag begint de week van de Lentekriebels voor meer dan 2500 basisscholen in heel Nederland. In deze projectweek besteden basisscholen aandacht aan weerbaarheid, relaties en seksualiteit.

De GGD Twente Kindermonitor is door maar liefst 10.277 gezinnen van de 19.434 gezinnen in Twente ingevuld.

Schurft is een besmettelijke huidaandoening die wordt veroorzaakt door de schurftmijt (scabiësmijt). De belangrijkste klacht is jeuk.

Woensdag 14 februari start de landelijke actie "IkPas". Dit jaar voor de derde keer. De campagne daagt alcoholgebruikers uit om 30 of 40 dagen niet te drinken.