spring naar de leestekst

HomeProfessional1

Nieuws

panel910505E-health? Dat is je gezondheid verbeteren met apps op je telefoon en met andere handige hulpjes via internet.

In de week van 20 t/m 26 januari is het e-healthweek. Wat kan e-health voor jou doen? Kom kennis maken in Almelo, Enschede, Denekamp en Hardenberg.

MariskaAssinkBij het woord alleen al krijgen veel mensen jeuk. In de volksmond praten we over schurft. De professional heeft het over scabiës.

 

Schurft is nog steeds taboe. Wie het heeft, praat er meestal niet graag over. Toch komt het steeds vaker voor dat mensen schurft krijgen.

 

griepHet RIVM meldt een milde griepepidemie in Nederland. In de afgelopen weken bezochten veel mensen de huisarts in verband met griepachtige klachten. Vooral jonge kinderen van 0 tot 4 jaar.

Bij een kwart van de mensen met klachten wordt het griepvirus gevonden. Daarnaast hebben veel mensen last van een verkoudheidsvirus.

Lees meer over griep bij het RIVM.

Symposium "Spin in het web", maart 2018

symposiumspininhetwebWerk je als

  • aandachtsvelder hygiëne en infectiepreventie,
  • hygiëne contactpersoon, of
  • hygiëne kwaliteitsmedewerker

in een

  • verpleeghuis,
  • woonzorgcentrum, of
  • kleinschalige woonvorm ?

 

Voor jou organiseren we in maart 2018 het symposium "Spin in het web".

portret van Liesbeth ter Braakdoor: Liesbeth ter Braak, sociaal verpleegkundige SOASeksueel Overdraagbare Aandoening

 

"HIV is dodelijk en het is dom dat je dat tegenwoordig nog oploopt. Eigen schuld." Dit is het idee dat veel mensen hebben bij HIVHIV is een virus. Zonder behandeling kun je uiteindelijk AIDS krijgen.. Maar is dat zo? Een ervaring uit de praktijk van vorige week.

 

portret van Mariska Assinkdoor: Mariska Assink, sociaal verpleegkundige infectieziekten

 

Veel mensen griezelen van ratten. Maar wist je ook dat ratten ons ziek kunnen maken? Zij kunnen de bacterie Leptospirose bij zich dragen. Deze bacterie kan de ziekte van Weil veroorzaken. Ratten verspreiden de ziekte door hun urine in grond, riool en in openbaar water achter te laten. En zo kunnen wij als mens dus ook besmet raken, als wij hiermee in aanraking komen.

vrouw met muts op met zakdoek voor haar neusVeel mensen krijgen tijdens de herfst en de winter griep. Ze krijgen griep door het griepvirus. Elk jaar zijn er weer andere griepvirussen waardoor mensen ziek worden.

Griep is erg besmettelijk. Als er veel mensen dicht bij elkaar zijn, kun je sneller besmet raken. Vooral als er weinig frisse lucht binnen komt. Bijvoorbeeld in de trein of in de klas.

Hoe kun je griep krijgen?

schematische afbeelding van handafdruk met bacteriënHet Antibioticaresistentie Zorgnetwerk Euregio-Zwolle organiseert op woensdag 8 november een inspirerende middag over het voorkomen en bestrijden van antibioticaresistentie.

Deze middag is voor bestuurders in de zorg, specialisten ouderengeneeskunde, huisartsen, artsen-GGZ of -gehandicaptenzorg en deskundigen infectiepreventie.

 

logo CSGOp 3 oktober 2017 start Fonds Slachtofferhulp samen met het Centrum Seksueel Geweld een landelijke campagne tegen seksueel geweld. De hele maand oktober staat in het teken van deskundige hulp via het Centrum Seksueel Geweld en het landelijke telefoonnummer 0800-0188 dat slachtoffers 24/7 kunnen bellen. Ook deze regio heeft een eigen centra, namelijk Centrum Seksueel Geweld Twente-Achterhoek.

 

doosje jodiumtabletten dat door de brievenbus steektIn oktober verstuurt het Ministerie van VWS jodium-tabletten naar alle inwoners onder 18 jaar die in een straal van 100 km van een kerncentrale wonen. In Lingen (Duitsland) staat een kerncentrale. Deze bevindt zich 20 km van Denekamp. Voor Twente betekent dit dat alle huishoudens, waar kinderen wonen die 18 jaar of jonger zijn, in oktober een doosje jodiumpillen ontvangen.

 

foto van drie voeten van twee mannen in een bedEr is een internationale uitbraak van hepatitis A onder mannen die seks hebben met mannen (MSM).

Er zijn inmiddels in totaal meer dan duizend patiënten gemeld in verschillende Europese landen.

Ook in Nederland zijn tot nu toe bijna 300 MSM met hepatitis A bekend.

 

twee kinderen hand in handOp 28 september ontving een groot aantal ouders / verzorgers een uitnodigingsbrief van GGD Twente. We vragen ouders met kinderen in de leeftijd 0 tot 12 jaar mee te doen aan een digitaal onderzoek naar de gezondheid en leefstijl van hun kind. Heb je een uitnodiging ontvangen? Pak die erbij en ga naar "de Kindermonitor".

 

GGD Twente Panel

Geef ons een paar keer per jaar je mening!  Lees meer...

Stel een vraag

Heb je een vraag over dit onderwerp?
Voer uw naam in
Voer een geldig e-mail adres in
Voer uw vraag in
Probeer het opnieuw