spring naar de leestekst

Nieuws

schematische afbeelding van handafdruk met bacteriënHet Antibioticaresistentie Zorgnetwerk Euregio-Zwolle organiseert op woensdag 8 november een inspirerende middag over het voorkomen en bestrijden van antibioticaresistentie.

Deze middag is voor bestuurders in de zorg, specialisten ouderengeneeskunde, huisartsen, artsen-GGZ of -gehandicaptenzorg en deskundigen infectiepreventie.

 

logo CSGOp 3 oktober 2017 start Fonds Slachtofferhulp samen met het Centrum Seksueel Geweld een landelijke campagne tegen seksueel geweld. De hele maand oktober staat in het teken van deskundige hulp via het Centrum Seksueel Geweld en het landelijke telefoonnummer 0800-0188 dat slachtoffers 24/7 kunnen bellen. Ook deze regio heeft een eigen centra, namelijk Centrum Seksueel Geweld Twente-Achterhoek.

 

doosje jodiumtabletten dat door de brievenbus steektIn oktober verstuurt het Ministerie van VWS jodium-tabletten naar alle inwoners onder 18 jaar die in een straal van 100 km van een kerncentrale wonen. In Lingen (Duitsland) staat een kerncentrale. Deze bevindt zich 20 km van Denekamp. Voor Twente betekent dit dat alle huishoudens, waar kinderen wonen die 18 jaar of jonger zijn, in oktober een doosje jodiumpillen ontvangen.

 

logo stoptoberDe vierde editie van Stoptober alweer! Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken alle steun om 28 dagen niet te roken. En dat is belangrijk, want na een periode van 28 dagen niet roken, is de kans vijf keer groter dat je blijvend stopt met roken. Doe daarom mee met Stoptober!

 

foto van drie voeten van twee mannen in een bedEr is een internationale uitbraak van hepatitis A onder mannen die seks hebben met mannen (MSM).

Er zijn inmiddels in totaal meer dan duizend patiënten gemeld in verschillende Europese landen.

Ook in Nederland zijn tot nu toe bijna 300 MSM met hepatitis A bekend.

 

twee kinderen hand in handOp 28 september ontving een groot aantal ouders / verzorgers een uitnodigingsbrief van GGD Twente. We vragen ouders met kinderen in de leeftijd 0 tot 12 jaar mee te doen aan een digitaal onderzoek naar de gezondheid en leefstijl van hun kind. Heb je een uitnodiging ontvangen? Pak die erbij en ga naar "de Kindermonitor".

 

portret van Cindy Ziegerinkdoor: Cindy Ziegerink, sociaal verpleegkundige infectieziekten

 

Een zonnige dag in april. Wij staan met onze GGD stand bij de jaarlijkse Hulsbeekdag bij het recreatiepark Het Hulsbeek. We hebben een mooi plekje in de zon en er zijn veel bezoekers. Door middel van een quiz testen we mensen op hun tekenkennis. De kinderen kunnen ook prijsjes winnen door vragen over de teek goed te beantwoorden. Een heerlijk dagje met bijna alleen maar vrolijke mensen.

portret van Cindy Ziegerinkdoor: Cindy Ziegerink, sociaal verpleegkundige infectieziekten

 

Iets waar iedere ouder met kleine kinderen mee te maken krijgt: kinderziektes. Ik ben zelf moeder van twee kinderen en werk sinds kort bij GGD Twente, team infectieziekten. Vragen over kinderziekten komen dus niet alleen op mijn werk, maar ook privé regelmatig voor.

 

man en meisje tappen samen een flesje water uit drinkwatertappuntWe willen kinderen én volwassenen stimuleren om meer water te drinken. Daarom zijn er bij de vijf kranen op het Hulsbeek opvallende, kleurrijke kunstwerken gemaakt. Zodat ze beter opvallen. De kunstenaar is Joris ten Vaarwerk van Mr. Graffiti.

 

Onthulling

GGD Twente, wethouder Christenhusz van gemeente Oldenzaal, directievoorzitter Richard de Way van Rabobank Twente Oost en parkmanager Bas Waanders hebben het eerste kunstwerk onthuld. Ook was een groep basisschoolleerlingen van Kinderdagverblijf Kiekeboe aanwezig, die het vrolijke ‘Waterlied’ zong.

zorgelijk kijkende vrouw op rand van bed, met slapende man op achtergrondIn 2016 zijn er in totaal 3.860 bezoekers op het SOA-spreekuur van GGD Twente geweest. Van deze bezoekers had 20,2% één of meer SOA’s. Dit vindpercentage is in de regio Twente hoger dan in heel Nederland (18,4%).

 

eikenprocessierupsenEr zijn weer eikenprocessierupsen gezien! Contact met de haren van de eikenprocessierups kan klachten geven zoals:

  • jeuk
  • rode, pijnlijke huiduitslag
  • irritatie aan de ogen
  • irritatie aan de luchtwegen

mazelenIn verschillende Europese landen heerst mazelen. Het gaat om de volgende landen: Roemenië, Italië, Duitsland, België, Hongarije, Oostenrijk, Spanje, Frankrijk en Zweden.

Mazelen komt daar vooral bij kinderen voor. In Nederland zijn de meeste mensen beschermd tegen mazelen.

GGD Twente Panel

Geef ons een paar keer per jaar je mening!  Lees meer...

Stel een vraag

Heb je een vraag over dit onderwerp?
Voer uw naam in
Voer een geldig e-mail adres in
Voer uw vraag in
Probeer het opnieuw