In het jaar dat een kind 14 wordt krijgt hij/zij een uitnodiging voor de Meningokokkenprik.

Sinds 2015 is er een toename van meningokokkenziekte type W in Nederland. Sommige mensen zijn zelfs overleden. Daarom zijn er extra vaccinaties (inentingen).

Meningokokkenziekte wordt veroorzaakt door een bacterie: de meningokok. Van deze bacterie bestaan meerdere typen. De typen A, B, C, W en Y zijn de bekendste.

Jongeren die geboren zijn in 2006

Ben je in 2006 geboren? En heb je de prik niet gehaald in januari of februari 2020? Dan ontvang je in de zomer een uitnodiging om de prikalsnog te halen.
Bekijk waar en wanneer:

Prikschema najaar 2020
 

Ben jij geboren in 2003, 2004 of 2005?

En heb je de prik nog niet gehaald?
Dan kun je de prik gratis halen bij GGD Twente. Neem contact met ons op voor een afspraak: 0900-3338889 (kies 1).

Ben je geboren in 2001 of 2002?

En heb je de prik nog niet gehaald?
Dan kun je de prik nog gratis halen bij GGD Twente tot juli 2020. Neem contact met ons op voor een afspraak: 0900-3338889 (kies 1).

Daarna kun je de prik tegen betaling halen bij de Travel Health Clinic of bij je huisarts.

Je krijgt 1 prik in je bovenarm. De prik duurt maar kort en is minder eng dan je misschien denkt. Soms voelt de plek van de prik daarna een beetje hard of wordt je huid rondom de prik wat rood. Je kunt gewoon naar school of sporten. Je hoeft ook geen pijnstiller te nemen voordat je de prik haalt of na afloop. Dat is niet nodig.

Je mag diezelfde dag op een ander tijdstip komen. Je mag ook op een andere dag naar een andere plaats gaan.

In het prikschema kun je zien wat de andere mogelijkheden zijn. Kijk goed tot hoe laat het vaccineren duurt. Je hoeft hiervoor geen nieuwe afspraak te maken.

Ja, dat mag. In het prikschema kun je zien wat de andere mogelijkheden zijn. Je hoeft hiervoor geen nieuwe afspraak te maken.

Komt jouw kind niet in aanmerking en wil je toch graag je kind laten vaccineren? Bespreek dit dan met je huisarts. Soms kan de huisarts deze vaccinatie geven. Of die verwijst je door naar de Travel Health Clinic. De vaccinatie is dan niet gratis.

Schrijf de reden waarom je afziet van vaccinatie MenACWY op de oproepkaart. Stuur deze terug naar het RIVM. Het adres staat vermeld op de oproepkaart. Je krijgt dan niet nog een oproep. Afmelden bij GGD Twente is niet nodig.

Ben je geboren in 2001, 2002 of 2004? Dan heb je een oproep gekregen voor de sessie in maart of april. Ben je geboren in 2003 of 2005? Dan krijg je binnenkort een uitnodiging voor de sessie in mei of juni. Je ontvangt dan nog een uitnodiging per post.

Kom gerust naar één van de locaties uit het Prikschema, maar neem je ID-kaart mee.

Stuur dan een e-mail aan jeugdvaccinaties@ggdtwente.nl.

Zet in de mail

  1. wanneer je de prik al gehad hebt, en
  2. je naam,
  3. woonplaats en
  4. geboortedatum.

Dan kunnen wij dit goed verwerken in onze administratie.

Tip!

Het is handig om een T‐shirt aan te doen met korte mouwen. Je krijgt de prik namelijk in je bovenarm. Als het koud is, kan daar natuurlijk een trui of vest overheen, maar die moet wel even uit voor de prik.

Vaccinatiebewijs kwijt?

Je kunt een nieuwe aanvragen.

Vragen?

Heb je vragen over de vaccinatie en wil je deze graag bespreken met een jeugdarts of jeugdverpleegkundige?

Meer weten?

Wil je meer weten over de Meningokokkenziekte of de vaccinatie MenACWY?

 

Gevonden wat je zocht?
Heb je gevonden wat je zocht?
Invalid Input
Invalid Input