In het vaccinatiebewijs (groen of paars) staat precies wanneer je kind welke inenting heeft gekregen. Ben je het vaccinatiebewijs kwijt? Je kunt een nieuwe aanvragen.

Aanvraag nieuw vaccinatiebewijs

Je hebt nodig

  • naam
  • huidige adres
  • geboortedatum
  • burgerservicenummer (BSN)

Je ontvangt het vaccinatiebewijs na ongeveer 3 weken per post.

Heb je andere vragen over je eigen vaccinaties of die van je kind? Neem dan contact op met het Regiokantoor RIVM DVP Noord Oost.

Kinderdagverblijven

In het vaccinatiebewijs zet Jeugdgezondheid precies wanneer je kind welke inentingen van het Rijksvaccinatieprogramma heeft gekregen. Sommige kinderdagverblijven vragen naar dit bewijs.

Vaccinatiebewijs (groen of paars) of gele boekje?

Let op! Het groene of paarse vaccinatiebewijs is iets anders dan het gele boekje (of vaccinatiepaspoort).

Groen of paars vaccinatiebewijs

In het groene of paarse vaccinatiebewijs staan de inentingen die een kind krijgt volgens het Rijksvaccinatieprogramma:

  • Voor de inenting DTP/BMR gebruik je het groene vaccinatiebewijs.
  • Voor de inenting HPV en meningokokken ACWY krijg je van het RIVM een paars vaccinatiebewijs toegestuurd. Je hebt dan het groene bewijs niet nodig.

het vaccinatiebewijs met groene balk op 1e pagina en op 2e pagina overzicht van alle vaccinaties het aanvullende vaccinatiebewijs met een paarse balk

Gele boekje

In het gele boekje staan de vaccinaties van mensen die naar het buitenland reizen of er vandaan komen. Vakantiegangers met vragen over het gele boekje nemen contact op met de Travel Health Clinic. Vragen over vaccinaties van asielzoekers stel je aan Jeugdgezondheid.

 omslag van het gele boekje van het Koninkrijk der Nederlanden