Als GGD Twente willen we dat iedereen zo gezond mogelijk is en blijft. Net als de omgeving waarin we wonen en leven.

Ons werk is gericht op de verbetering van de gezondheid van de Twentenaren. Gezondheid is meer dan alleen het lichamelijke aspect. Gezond zijn of je gezond voelen betekent ook een goede mentale conditie hebben, lekker in je vel zitten en mee doen in de maatschappij. Daarmee hoeft gezondheid ook geen doel op zich te zijn, maar een middel. Wie zich gezond voelt, zal meer meedoen in de maatschappij.

Hoe staat het met de gezondheid van de inwoners in jouw gemeente?

Wil je weten hoe gezond de inwoners van jouw gemeente zijn? Kijk dan op de Twentse gezondheidsverkenning. Hier vind je ook cijfers over leefstijlonderwerpen zoals overgewicht, alcohol en voeding. GGD Twente doet zelf onderzoek naar de gezondheid van inwoners en werkt samen met derden voor wetenschappelijk onderzoek.

Advies en ondersteuning

Adviseurs Gezondheidsbevordering van GGD Twente leveren kennis over hoe je groepen mensen beweegt tot gezond gedrag. Zij geven advies over de aanpak. Zo begeleiden ze het kiezen, ontwikkelen, implementeren en uitvoeren van werkwijzen en interventies.

Er zijn veel manieren om aan gezondheid te werken. Soms zelfs zonder dat je het in de gaten hebt. Gezondheid leuk maken en mensen verleiden tot gezonde keuzes is het uitgangspunt. Hiervoor zetten de adviseurs Gezondheidsbevordering van GGD Twente zich in.

Door de brede kijk op gezondheid is het belangrijk om partijen en sectoren met elkaar te verbinden. In Twente zetten veel partijen, zoals gemeenten, maatschappelijke organisaties, eerstelijns professionals en sportverenigingen zich in voor een gezonde leefstijl.

Meer weten?

Ben jij werkzaam binnen bijvoorbeeld een van deze partijen en wil je aan de slag met het thema gezonde leefstijl? Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor advies en ondersteuning? Neem contact met ons op en vraag naar een van onze adviseurs gezondheidsbevordering.