In het jaar dat je kind 9 wordt, krijgt het een dubbele prik: DTP en BMR.

  • DTP (difterie, tetanus en polio)
  • BMR (bof, mazelen en rode hond)

De vaccinatiesessies starten in het najaar. Je ontvangt de uitnodiging van het RIVM met de post. In de brief staat waar en wanneer we jouw kind inenten. Kun je niet? Kijk dan in het schema voor een andere mogelijkheid.

Meenemen naar de afspraak

  • Ingevulde gezondheids- en toestemmingsverklaring (achterop de uitnodigingsbrief)
  • De oproepkaart(en)
  • Toestemmingsverklaring informatie-uitwisseling
    Volgens de wet moeten we je toestemming vragen voor het geven van vaccinaties en voor het uitwisselen van gegevens tussen JGZ/GGD en het RIVM. Dit noemen we de toestemmingsverklaring.

Tips

  • Het is handig om een T‐shirt aan te doen met korte mouwen. Je kind krijgt de prik namelijk in de bovenarm.
  • Kom lopend, met de bus of op de fiets. Soms zijn er weinig parkeerplaatsen.
  • Vindt jouw kind de prik spannend? Vertel het ons. Onze medewerkers hebben veel ervaring en helpen jouw kind erdoorheen.

Veelgestelde vragen

Het is belangrijk dat je op het aangegeven moment op de afspraak komt. Zo kunnen we de vaccinaties veilig en goed organiseren.

Je ontvangt de uitnodiging van het RIVM met de post. In de brief staat waar en wanneer we jouw kind inenten. Kun je niet? Kijk dan in het schema voor een andere mogelijkheid.

Kun je dan ook niet, dan hoef je niets te doen. Je ontvangt vanzelf, over een half jaar, een nieuwe afspraak voor deze prik van het RIVM.

Sommige kinderen zijn erg bang voor een inenting. Wat kun je als ouder doen? Op Loes vind je goede tips. En ook veel ouders zien er tegenop, natuurlijk hebben we daar begrip voor.

Het vaccinatiebewijs heb je niet (meer) nodig om een prik te halen. Je kunt dus gewoon naar de afspraak komen.

Je mag een nieuw vaccinatiebewijs aanvragen.

Heb jij het vaccinactiebewijs wel, dan kan je dit meenemen.

Ja, dat kan. We kunnen je kind bijvoorbeeld in een aparte ruimte vaccineren. Als je dit wilt, kun je dit vóór het prikken aangeven bij de administratie. Je kunt ook van tevoren bellen met het telefoonnummer dat op de uitnodiging staat. We kunnen in overleg een goede regeling treffen.

Je kunt de reden waarom je afziet van vaccinatie vermelden op de vaccinatiekaart van je kind. De kaart kun je dan terugsturen naar het RIVM. Het adres staat op de vaccinatiekaart. Je krijgt dan niet nog een oproep. Afmelden bij GGD Twente is niet nodig.

Meer informatie of vragen


In onze cookieverklaring vind je meer informatie: www.ggdtwente.nl/cookieverklaring.