Hoe maak je een afspraak? Hoe verloopt de afspraak? Hier vind je alle informatie.

Afspraak maken

Ben je aan de beurt? Dan kun je een afspraak maken via coronavaccinatie-afspraak.nl met je DigiD of door te bellen met het landelijke afsprakennummer 0800 - 7070. Bij het maken van de afspraak zie je welk vaccintype je krijgt. Op deze pagina vind je een overzicht van alle locaties voor coronavaccinatie.

Afspraak verzetten

Heb je coronagerelateerde klachten? Verzet dan je afspraak. Je kunt de landelijke afsprakenlijn 0800 - 7070 bellen om je afspraak te annuleren en meteen een nieuwe afspraak te maken. Dit kan niet via de regionale GGD.

Drukte bij de afsprakenlijn

Het kan druk zijn bij de landelijke afsprakenlijn (0800 - 7070), het advies is om -als het mogelijk is- je afspraak online via coronavaccinatie-afspraak.nl te maken. Je kunt je afspraak niet maken via GGD Twente of een andere regionale GGD. Bekijk hier alvast de verschillende vaccinatielocaties. Bij het maken van de afspraak zie je welk vaccintype je krijgt.

Kom alleen naar de afspraak (als dat mogelijk is)

Als je geen begeleiding nodig hebt, kom dan alleen naar de vaccinatieafspraak. Uiteraard mag je wel iemand vragen om je naar de afspraak te rijden. Diegene kan dan buiten of in de auto wachten. Neem liever geen (kleine) kinderen mee naar jouw afspraak. Zo zorgen we er met elkaar voor dat we ons aan de maatregel van 1,5 meter afstand kunnen houden en er voldoende ruimte is voor de mensen die een prikafspraak hebben.

Prikken zonder afspraak

Je vaccinatie halen zonder vooraf een afspraak te maken. Kijk waar en wanneer dat kan. Prikken zonder afspraak is alleen mogelijk als je nog helemaal niet geprikt bent en je nog geen enkele afspraak hebt ingepland. Je wordt gevaccineerd met Pfizer. In Enschede kan je ook kiezen voor het vaccin van Janssen. Je neemt mee: je legitimatiebewijs en een mondkapje.

Veelgestelde vragen

 • Wil je bij bezoek aan de priklocatie het volgende meenemen?
 • Je identificatiebewijs (een ID-kaart of paspoort);
 • Je afspraakbevestiging;
 • De uitnodigingsbrief;
 • De ingevulde lijst met vragen over je gezondheid;
 • Trek kleding aan waarbij je makkelijk je bovenarm bloot maakt;
 • Een mondkapje;
 • Eventueel je gele vaccinatieboekje voor een registratie van je vaccinatie (niet verplicht).

In je afspraakbevestiging vind je de vaccinatielocatie en de tijd waarop je verwacht wordt. Houd bij de ingang jouw ID en gezondheidsverklaring bij de hand. Na de check van de gezondheidsverklaring, ga je naar de registratiebalie. Hier krijg je een check op je ID, uitnodigingsbrief en wordt jouw vaccinatie geregistreerd. Daarna ga je naar de vaccinatie kamer. Is de vaccinatie klaar, dan ga je door naar een wachtruimte. We willen zeker weten dat je geen bijwerkingen krijgt, daarom zit je na de vaccinatie nog 15 minuten op een stoel. Er is altijd een arts aanwezig op de vaccinatielocaties van GGD Twente. Bij en in de locatie houd je 1,5 meter afstand tot anderen.

Bekijk hier een video van de route door de vaccinatielocatie in Hengelo.

Het is nog niet duidelijk of iemand na vaccinatie het coronavirus toch kan verspreiden. En dus anderen kan besmetten. Daarom gelden voor iedereen in Nederland dezelfde coronaregels, ook als je gevaccineerd bent. Bij klachten moet je je dus ook nog steeds laten testen. Op rijksoverheid.nl vind je meer informatie over dit onderwerp.

Voor medische vragen over de coronavaccinatie kun je contact opnemen met je huisarts of bellen naar het hiervoor bestemde telefoonnummer in de uitnodigingsbrief. Bijwerkingen van jouw vaccinatie kun je melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Na de prik kun je nog een paar dagen last hebben van spierpijn of koorts. Dit is normaal. Als je je zorgen maakt kun je het beste contact opnemen met je huisarts.

Ga je op reis en wil je je goed voorbereiden? Kijk dan op wijsopreis.nl.

 • Bij GGD Twente krijg je na je coronavaccinatie een bevestiging (registratieprint) mee. Bewaar deze goed!
 • Heb je een geel vaccinatieboekje? Dan kunnen we hier tijdens je afspraak een registratie in zetten van je coronavaccinatie. Ben je al volledig bij GGD gevaccineerd en wil je alsnog een registratie in je gele boekje? Bekijk dan ons nieuwsbericht om te zien op welke dagen je alsnog je stempel kunt halen op de vaccinatielocaties.
 • De registratieprint en de registratie in het gele vaccinatieboekje gelden allebei niet als bewijs voor vaccinatie tegen het coronavirus. Binnenkort volgt het coronapaspoort (EU Digitaal Corona Certificaat). Dit maakt het straks makkelijker om binnen de Europese Unie te reizen tijdens de coronapandemie. Je leest hier meer over op rijksoverheid.nl.
 • Vinkje RIVM: heb je de GGD geen toestemming gegeven voor het delen van je gegevens met het RIVM en maak je je zorgen over het Europees Coronapaspoort? Dat hoeft niet. Als je gevaccineerd bent door de GGD, dan is registratie in dat systeem voldoende voor je Europese Coronapaspoort.

Kijk hier voor meer veelgestelde vragen over coronavaccinatie.