Hoe maak je een afspraak? Hoe verloopt de afspraak? Hier vind je alle informatie.

Afspraak maken

Voor de boostervaccinatie:

Je kunt een afspraak maken voor de boostervaccinatie als:

 • je bent geboren in 2003 of eerder; en
 • je laatste coronavaccinatie of coronabesmetting minstens 3 maanden geleden is.

Je kunt ook bellen voor een afspraak: 0800 - 7070. Je hoeft niet te wachten op de uitnodigingsbrief van het RIVM.

Liever zonder afspraak de boostervaccinatie halen? Bekijk onze openingstijden voor prikken zonder afspraak.

Je wordt gevaccineerd met een mRNA-vaccin.

Voor de eerste, tweede of derde (mensen met afweerstoornis) vaccinatie:

Voor het maken van een afspraak voor de eerste, tweede of derde (voor mensen met een afweerstoornis) vaccinatie kun je bellen met het landelijke afsprakennummer 0800 – 7070. Online een afspraak maken is niet mogelijk. Bij het maken van de afspraak zie je welk vaccintype je krijgt. Op deze pagina vind je een overzicht van alle locaties voor een coronavaccinatie. Ook kun je kiezen voor prikken zonder afspraak.

Afspraak verzetten

Heb je coronagerelateerde klachten? Verzet dan je afspraak. Bel het nummer in je uitnodigingsbrief om je afspraak te annuleren en meteen een nieuwe afspraak te maken. Dit kan niet via GGD Twente.

Drukte bij de afsprakenlijn

Het kan druk zijn bij de landelijke afsprakenlijn. Maak je afspraak online. Je kunt je afspraak niet maken via GGD Twente of een andere regionale GGD.

Kom alleen naar de afspraak (als dat mogelijk is)

Als je geen begeleiding nodig hebt, kom dan alleen naar de vaccinatieafspraak. Uiteraard mag je wel iemand vragen om je naar de afspraak te rijden. Diegene kan dan buiten of in de auto wachten. Neem liever geen (kleine) kinderen mee naar jouw afspraak. Zo zorgen we er met elkaar voor dat we ons aan de maatregel van 1,5 meter afstand kunnen houden en er voldoende ruimte is voor de mensen die een prikafspraak hebben.

Prikken zonder afspraak

Je vaccinatie halen zonder vooraf een afspraak te maken. Kijk waar en wanneer dat kan. Let op: prikken zonder afspraak kan niet bij de extra vaccinatie (boostervaccinatie).

Veelgestelde vragen

 • Wil je bij bezoek aan de priklocatie het volgende meenemen?
 • Je identificatiebewijs (een ID-kaart of paspoort);
 • Je afspraakbevestiging;
 • De uitnodigingsbrief;
 • De ingevulde lijst met vragen over je gezondheid;
 • Trek kleding aan waarbij je makkelijk je bovenarm bloot maakt;
 • Een mondkapje;
 • Eventueel je gele vaccinatieboekje voor een registratie van je vaccinatie (niet verplicht).

In je afspraakbevestiging vind je de vaccinatielocatie en de tijd waarop je verwacht wordt. Houd bij de ingang jouw ID en gezondheidsverklaring bij de hand. Na de check van de gezondheidsverklaring, ga je naar de registratiebalie. Hier krijg je een check op je ID, uitnodigingsbrief en wordt jouw vaccinatie geregistreerd. Daarna ga je naar de vaccinatie kamer. Is de vaccinatie klaar, dan ga je door naar een wachtruimte. We willen zeker weten dat je geen bijwerkingen krijgt, daarom zit je na de vaccinatie nog 15 minuten op een stoel. Er is altijd een arts aanwezig op de vaccinatielocaties van GGD Twente. Bij en in de locatie houd je 1,5 meter afstand tot anderen.

Bekijk hier een video van de route door de vaccinatielocatie in Hengelo.

Ook na vaccinatie kun je het coronavirus nog overdragen aan anderen. Houd je daarom ook na vaccinatie aan de basisregels. Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.

Voor medische vragen over de coronavaccinatie kun je contact opnemen met je huisarts of bellen naar het hiervoor bestemde telefoonnummer in de uitnodigingsbrief. Bijwerkingen van jouw vaccinatie kun je melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Na de prik kun je nog een paar dagen last hebben van spierpijn of koorts. Dit is normaal. Als je je zorgen maakt kun je het beste contact opnemen met je huisarts.

Ga je op reis en wil je je goed voorbereiden? Kijk dan op wijsopreis.nl.

 • Bij GGD Twente krijg je na je coronavaccinatie een bevestiging (registratieprint) mee. Bewaar deze goed!
 • Heb je een geel vaccinatieboekje? Dan kunnen we hier tijdens je afspraak een registratie in zetten van je coronavaccinatie. Ben je al volledig bij GGD gevaccineerd en wil je alsnog een registratie in je gele boekje? Bekijk dan ons nieuwsbericht om te zien op welke dagen je alsnog je stempel kunt halen op de vaccinatielocaties.
 • De registratieprint en de registratie in het gele vaccinatieboekje gelden allebei niet als bewijs voor vaccinatie tegen het coronavirus. Binnenkort volgt het coronapaspoort (EU Digitaal Corona Certificaat). Dit maakt het straks makkelijker om binnen de Europese Unie te reizen tijdens de coronapandemie. Je leest hier meer over op rijksoverheid.nl.
 • Vinkje RIVM: heb je de GGD geen toestemming gegeven voor het delen van je gegevens met het RIVM en maak je je zorgen over het Europees Coronapaspoort? Dat hoeft niet. Als je gevaccineerd bent door de GGD, dan is registratie in dat systeem voldoende voor je Europese Coronapaspoort.

Kijk hier voor meer veelgestelde vragen over coronavaccinatie.