Hoe maak je een afspraak? Hoe verloopt de afspraak? Hier vind je alle informatie.

Afspraak maken

Voor de herhaalprik:

Zie: Herhaalprik
Bekijk welk geboortejaar aan de beurt is.

Voor de 1e of 2e vaccinatie (basisserie):

Voor het maken van een afspraak voor de 1e of 2e (of 3e voor mensen met een afweerstoornis) vaccinatie kun je bellen met het landelijke afsprakennummer 0800–7070. Online een afspraak maken is niet mogelijk. Bij het maken van de afspraak zie je welk vaccintype je krijgt. Bekijk onze vaccinatielocaties

Voor de kindervaccinatie:

Zie: Coronavaccinatie bij kinderen van 5 tot en met 11 jaar

Afspraak verzetten

Heb je coronagerelateerde klachten? Verzet dan je afspraak. Dat kan door op www.coronavaccinatie-afspraak.nl onder ‘Mijn vaccinatieafspraken inzien’ je afspraak te annuleren. Vervolgens kun je een nieuwe afspraak inplannen. Ook kun je bellen met 0800–7070.

Drukte bij de afsprakenlijn

Het kan druk zijn bij de landelijke afsprakenlijn. Maak je afspraak dan online. Je kunt je afspraak niet maken via GGD Twente of een andere regionale GGD.

Kom alleen naar de afspraak (als dat mogelijk is)

Als je geen begeleiding nodig hebt, kom dan alleen naar de vaccinatieafspraak. Uiteraard mag je wel iemand vragen om je naar de afspraak te rijden. Diegene kan dan buiten of in de auto wachten. Neem liever geen (kleine) kinderen mee naar jouw afspraak. Zo zorgen we er met elkaar voor dat we ons aan de maatregel van 1,5 meter afstand kunnen houden en er voldoende ruimte is voor de mensen die een prikafspraak hebben.

Veelgestelde vragen

  • Je identificatiebewijs (een ID-kaart of paspoort)
  • Je afspraakbevestiging
  • De uitnodigingsbrief
  • De ingevulde lijst met vragen over je gezondheid
  • Een medisch mondkapje
  • Eventueel je gele vaccinatieboekje voor een registratie van je vaccinatie (niet verplicht)

Trek kleding aan waarbij je makkelijk je bovenarm bloot maakt.

In je afspraakbevestiging vind je de vaccinatielocatie en de tijd waarop je verwacht wordt. Houd bij de ingang jouw ID en gezondheidsverklaring bij de hand. Na de check van de gezondheidsverklaring, ga je naar de registratiebalie. Hier krijg je een check op je ID, uitnodigingsbrief en wordt jouw vaccinatie geregistreerd. Daarna ga je naar de vaccinatie kamer. Is de vaccinatie klaar, dan ga je door naar een wachtruimte. We willen zeker weten dat je geen bijwerkingen krijgt, daarom zit je na de vaccinatie nog 15 minuten op een stoel. Er is altijd een arts aanwezig op de vaccinatielocaties van GGD Twente. Bij en in de locatie houd je 1,5 meter afstand tot anderen.

Als je geen begeleiding nodig hebt, kom dan alleen naar de vaccinatieafspraak. Neem liever geen (kleine) kinderen mee naar jouw afspraak. Zo zorgen we er met elkaar voor dat we ons aan de 1,5 meter afstand kunnen houden en er voldoende ruimte is voor de mensen die een prikafspraak hebben.

Als je niet alleen naar binnen kunt, mag je 1 begeleider meenemen naar de afspraak voor coronavaccinatie.

Bekijk de veelgestelde vragen over coronavaccinatie.