De boostervaccinatie is een extra vaccinatie bovenop de eerdere basisvaccinatie(s). 

Iedereen vanaf 12 jaar kan een boostervaccinatie halen. Je kunt de boostervaccinatie 3 maanden na je laatste vaccinatie of coronabesmetting krijgen. De boostervaccinatie is een oppepper voor je afweersysteem en belangrijk voor betere bescherming tegen corona. Je kunt met of zonder afspraak een prik halen. 

Met of zonder afspraak

Een afspraak voor de boosterprik maak je via 0800-7070 of coronavaccinatie-afspraak.nl.
Ook kun je kiezen voor prikken zonder afspraak. Bekijk hiervoor onze vaccinatielocaties en openingstijden.

Meer informatie

Lees alle informatie over de boostervaccinatie

Veelgestelde vragen

Wij raden het af om in het buitenland een boosterprik te halen, want dit kan problemen opleveren bij de registratie in de CoronaCheck-app. GGD Twente kan geen vaccinaties uit het buitenland registreren.

Ben je volledig in het buitenland gevaccineerd? Of ben je in het buitenland gevaccineerd, maar heb je bijvoorbeeld in Nederland je boosterprik gekregen? Kijk dan voor alle actuele informatie op de website van de Rijksoverheid.

Je moet de extra prik (boostervaccinatie) zelf toevoegen in de CoronaCheck-app. Dit kun je doen door 24 uur na de vaccinatie opnieuw je vaccinatiebewijs in de app op te halen. Klik rechtsboven op het ‘+ teken’ en kies vervolgens voor ‘Vaccinatiebewijs’. Er verschijnt dan een 3/3 bij de QR-code.

Heb je een lettercode gekregen van degene die je prik heeft gezet? Dan kun je deze invoeren via ‘papieren bewijs toevoegen’ en zo je vaccinatiebewijs maken.

Staat je vraag er niet bij? Kijk dan bij de veelgestelde vragen over de boostervaccinatie.