19 maart 2024
GGD Twente en Medisch Spectrum Twente werken samen aan een onderzoek om regurgitatie (oprisping) te behandelen bij kinderen van 0 tot 1 jaar.

Sommige baby's krijgen oprispingen. Voedsel dat in de maag zit, komt weer terecht in de mond. Dit noemen we regurgitatie. Het is te vergelijken met het laten van een boer, waarbij er een beetje eten naar boven komt. Een oprisping is normaal bij gezonde baby's. 

Deelnemen aan onderzoek

Het doel van het onderzoek is het verbeteren van de behandeling van regurgitatieklachten en het voorkomen van overbehandeling. We zijn op zoek naar ouders die willen praten over hoe hun kinderen behandeld worden voor regurgitatieklachten. Dit gebeurt in een online groepsgesprek dat maximaal 2 uur duurt. Als je meedoet, ontvang je een vergoeding van 75 euro. Voorwaarden zijn dat je Nederlands spreekt en je kind jonger is dan 1 jaar en wordt behandeld voor regurgitatieklachten.

Aanmelden

Meld je aan door een mail te sturen naar Rianne Paalman, arts Maatschappij en Gezondheid GGD Twente: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..