De komende maanden staan er meerdere Gezonde school-activiteiten op het programma.

Planning Ondersteuningsronde 2021-2022

  • 1 januari t/m 30 september: Evaluatie en facturatie ondersteuningsronde 2021-2022. Je vult de evaluatie in via mijngezondeschool.nl. Als de verantwoording is goedgekeurd, kan een tweede factuur van de overige 60% van het subsidiebedrag gedeclareerd worden.

September

  • 12 t/m 18 september: Doe mee met de verspillingsvrije week voor po, vo, mbo en hbo. Meld je aan voor het gratis lesprogramma of doe mee aan een speciale challenge.
  • 14 september: Aanmelden derde ronde Lekker naar Buiten!-stimuleringsbijdrage 2022 voor kinderopvang.
  • 18 september: Uiterlijk aanmelden Nationaal Schoolontbijt. Kinderen in heel Nederland ontbijten tijdens het Nationaal Schoolontbijt samen met hun meesters en juffen gezond en gezellig in de klas. In deze feestelijke ontbijtweek willen we het belang van gezond ontbijten onder de aandacht brengen met als missie een gezond ontbijt, elke dag en voor ieder kind.
  • 28 september: Kraanwaterdag 2022 voor groep 1 t/m 8 en BSO.

November

  • 1 november: Uiterlijk inschrijven Food Challenge 2023. Speciaal voor leerlingen van de eerste of tweede klas van het vmbo of praktijkonderwijs. Leerlingen kennis laten maken met gezonde voeding, bootcamps en het boerderijleven? Doe dan mee met de Food Challenge 2023, die plaatsvindt in het voorjaar van 2023. De inschrijving voor het nieuwe schooljaar is nu geopend en sluit op 1 november. Let op: er is beperkt plaats, dus wees er snel bij! 
  • 1 november: Start Smokefree Challenge. Wanneer je aan de Challenge deelneemt, krijg je als docent toegang tot leuke lesstof die hoort bij de wedstrijd en ook worden extra materialen toegestuurd die jullie in de klas kunnen gebruiken. Interesse? Ga dan naar www.smokefreechallenge.nl. De Smokefree Challenge wordt door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) gefinancierd en alle eerste en tweede klassen van de middelbare scholen in Nederland kunnen meedoen.
  • 7 november: Basistraining Vlaggensysteem. Meld je aan.
  •  7 t/m 11 november: Nationaal schoolontbijt.


Neem een kijkje op de Loes-website voor actuele webinars, online workshops en bijeenkomsten voor kinderen, ouders en professionals.