Gezonde leerlingen en studenten presteren beter.

Een school kan kinderen en jongeren stimuleren meer te bewegen, niet te (gaan) roken of zich weerbaar op te stellen. Landelijk worden er inspirerende voorbeelden verzameld van hoe scholen kunnen werken aan gezondheid. Dus zoek je als school inspiratie? Of wil je weten hoe andere scholen het aanpakken? Bekijk de inspirerende verhalen op de website van de Gezonde School.

Wat is de Gezonde School methode?logo gezonde school

Een Gezonde School werkt op een structurele en samenhangende manier aan de gezondheid van leerlingen en het team. De Gezonde School methode is een praktische werkwijze om scholen daarbij te ondersteunen. Deze methode gaat uit van wat de school al doet, versterkt wat er al gebeurt en sluit aan bij wensen en behoeften van de school.

Vignet

Elke school die structureel werkt aan het verbeteren van de gezondheid, kan het vignet 'Gezonde School' aanvragen. Een vignet kan zich richten op één of meerdere thema's. Met het vignet laten scholen zien dat zij voldoen aan bepaalde kwaliteitscriteria.

Er zijn vignetten aan te vragen door scholen van: het primair onderwijs; het voortgezet onderwijs; en het mbo. Na het verkrijgen van het vignet mag een school zich gedurende drie jaar Gezonde School noemen en het Gezonde School-logo voeren. Ook voor scholen in Twente een prachtige en gezonde kans!

Vragen?

Stuur een mailtje naar GGD Twente, team Gezondheidsbevordering, via gezondeschool@ggdtwente.nl.