Kinderen opvoeden gaat met vallen en opstaan.

Opvoeden kunnen we allemaal (leren)

Als ouder loop je soms tegen een vraag of probleem aan waar je niet direct een antwoord op hebt. Bijvoorbeeld:

  • als je zoontje schreeuwt om zijn zin te krijgen
  • als je baby onrustig is en veel huilt
  • als je dochter steeds later thuiskomt dan afgesproken
  • of als jullie het thuis steeds minder gezellig hebben

Dan bieden wij hulp bij opvoeden. We komen bij je thuis om te praten, zodat je rustig al je vragen kunt stellen. Je krijgt goed advies en kunt na korte tijd zelf weer verder.

We doen het samen

We lossen problemen niet voor je op. Wel zoeken we naar de beste manier om ermee om te gaan. De gezinsbegeleider zoekt samen met jou naar een aanpak van het probleem. Een aanpak die het beste bij jou en je gezin past.

Hulp bij opvoeden

Onze gezinsbegeleiders weten veel over opvoeden en over de ontwikkeling van kinderen. Je krijgt een vaste begeleider, die samen met jou kijkt hoe wij het beste kunnen helpen.

Je leert welke aanpak voor jullie werkt en we oefenen dat samen. Belangrijk is dat je voldoende tijd en energie hebt om aan de slag te gaan met de adviezen.

Hoe lang duurt het?

Je begeleider komt maximaal 10 keer bij je thuis. Als het nodig is, kunnen we je verwijzen naar verdere hulp.

Wat zijn de kosten?

De gezinsbegeleiding is gratis.

Meer weten of direct aanmelden?

Wij zijn er voor jou en je kind(eren)

GGD Twente Jeugdgezondheid helpt alle kinderen van 0 tot 18 jaar in Twente met opgroeien. Zodat zij zich zo goed mogelijk ontwikkelen. Je kind staat daarbij centraal. Pedagogische gezinsbegeleiding van Jeugdgezondheid is een vorm van hulp die je kunt inschakelen als je vindt dat het opvoeden niet goed gaat. Onze gezinsbegeleiders zijn opvoeddeskundigen. Zij werken samen met een orthopedagoog. Dat is een specialist op het gebied van de ontwikkeling en opvoeding van kinderen.