In het jaar dat je kind 9 wordt, krijgt het een dubbele prik: DTP en BMR.

  • DTP (difterie, tetanus en polio)
  • BMR (bof, mazelen en rode hond)

Je ontvangt de oproep van het RIVM met de post. Daarin staat waar en wanneer we jouw kind inenten. Kun je niet op het moment uit de brief? Kijk dan in dit schema voor een andere mogelijkheid.

Check de actuele coronamaatregelen voordat je naar de vaccinatielocatie komt. 


In onze cookieverklaring vind je meer informatie: www.ggdtwente.nl/cookieverklaring.

Veelgestelde vragen

Je kind neemt mee:

  • Ingevulde gezondheids- en toestemmingsverklaring (achterop de uitnodigingsbrief)
  • De oproepkaart(en)
  • Het vaccinatiebewijs.
    Het vaccinatiebewijs zit meestal in de Groeigids van het consultatiebureau. Heb je het vaccinatiebewijs niet meer? Kom dan toch met je kind voor de prikken. Wij helpen je dan verder.
  • Toestemmingsverklaring informatie-uitwisseling.
    Volgens de wet moeten we je toestemming vragen voor het geven van vaccinaties en voor het uitwisselen van gegevens tussen JGZ/GGD en het RIVM. Dit noemen we de toestemmingsverklaring. Meer infomatie lees je op de website van het RIVM.

Sommige kinderen zijn erg bang voor een inenting. Wat kun je als ouder doen? Op 'Loes' vind je goede tips. En ook veel ouders zien er tegenop, natuurlijk hebben we daar begrip voor.

Het is belangrijk dat je op het aangegeven moment op de afspraak komt. Zo kunnen we de vaccinaties veilig en goed organiseren. Kun je echt niet op het aangegeven moment uit de brief? Kijk dan in dit schema voor een andere mogelijkheid. Je hoeft dit niet te melden. 

Kun je ook niet op een andere datum uit het schema? Dan hoef je niets te doen. Je ontvangt vanzelf, over een half jaar, een nieuwe afspraak voor deze prik van het RIVM.

Ja, dat kan. We kunnen je kind bijvoorbeeld in een aparte ruimte vaccineren. Als je dit wilt, kun je dit vóór het prikken aangeven bij de administratie. Je kunt ook van tevoren bellen met het telefoonnummer dat op de uitnodiging staat. We kunnen in overleg een goede regeling treffen.

Je kunt de reden waarom je afziet van vaccinatie vermelden op de vaccinatiekaart van je kind. De kaart kun je dan terugsturen naar het RIVM. Het adres staat op de vaccinatiekaart. Je krijgt dan niet nog een oproep. Afmelden bij GGD Twente is niet nodig.

Jouw toestemming

Voor het geven van de vaccinatie en het uitwisselen van gegevens met het RIVM vragen we je om toestemming.

Nog vragen over inentingen? Een vaccinatie gemist?

Stel je vraag met het contactformulier vaccinaties.

Meer weten?

Bij het RIVM vind je meer informatie en filmpjes over het vaccinatieprogramma.