Een overzicht van onze projecten en trainingen voor zorg- en welzijnsorganisaties.

De GGD richt zich niet alleen op individuele SOA-onderzoeken en gesprekken over seksualiteit (Sense). We doen ook aan preventie.
Om jongeren te bereiken richten wij ons ook op intermediairs. Zo trainen wij bijvoorbeeld professionals in het bespreekbaar maken van seksualiteit of ondersteunen wij bij de keuze en inzet van lesprogramma’s.

Apothekersproject

Graag willen wij jonge vrouwen goed voorbereiden op hun seksuele toekomst. Onder andere door hen te informeren over correct pilgebruik. Het is belangrijk dat de informatie goed wordt begrepen. Daarom is er een folder over pilgebruik ontwikkeld die ook goed te begrijpen is voor laagopgeleide jonge vrouwen.

Naast het correct gebruiken van de pil is het ook belangrijk dat jonge vrouwen weten dat de pil niet beschermd tegen seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s). Daarom bieden wij jonge vrouwen die voor het eerst anticonceptie komen ophalen bij de apotheek een pakketje aan met:

  • een folder met tekst en illustraties over het gebruik van de anticonceptiepil
  • een lipgloss met Sense logo
  • een condoom
  • een korte brief met toelichting

Pakketjes bestellen (gratis), of meer informatie?

Stuur een mailtje naar het Apothekersproject.

Training, bijscholing, advies, consult

  • Het team Seksuele gezondheid biedt trainingen en bijscholingen aan voor professionals. Deze trainingen kunnen gaan over soa-diagnostiek, maar ook gericht zijn op lesprogramma’s of gespreksvoering.
  • Wil je binnen jouw organisatie aan de slag met het thema ‘relaties & seksualiteit’ en wil je dat wij met je meedenken?
  • Je kunt het team Seksuele Gezondheid van GGD Twente gratis consulteren. Denk hierbij aan homo-negativiteit op school, onbedoelde zwangerschap etc. Zo nodig vindt nadere consultatie of doorverwijzing naar de juiste hulpverlener plaats.

Neem contact met ons op voor meer informatie.