... over relaties en seksualiteit.

ggdtwente.nl

Op de website van GGD Twente kun je o.a. meer lezen over het aanbod rond seksuele gezondheid voor professionals.

seksuelevorming.nl

Op deze website vind je achtergrondinformatie en lesmaterialen voor seksuele vorming in o.a. het voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs en MBO.

rutgers.nl

Rutgers is een kenniscentrum over seksualiteit. In de webwinkel zijn verschillende lespakketten en materialen te koop.

soaaids.nl

Dit is de website van het landelijke expertisecentrum voor HIV/aids en andere soa’s. In de webwinkel zijn verschillende materialen te koop. Deze materialen kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden bij de uitvoer van de Week van de liefde.

edudivers.nl

EduDivers is het landelijke kenniscentrum voor onderwijs en seksuele diversiteit.

schoolenveiligheid.nl

Centrum School en Veiligheid verzamelt en verspreidt informatie en deskundigheid op het gebied van schoolveiligheid en adviseert docenten en onderwijsondersteunend personeel. Hier kun je o.a. informatie vinden over loverboys en discriminatie.

begrensdeliefde.nl

Op deze site vind je een databank met instrumenten en materialen over seksualiteit en de preventie, signalering en behandeling van seksueel geweld bij mensen met een beperking.

gayandschool.nl
Het complete (landelijke) aanbod om seksuele diversiteit te integreren op school is op deze website terug te vinden. Hier vind je ook boeken en films over seksuele diversiteit.

liefdesloket.nl

Deze website biedt een overzicht van methodieken en materialen om tijdens groepsbijeenkomsten (met allochtonen) in te zetten om seksualiteit en relaties bespreekbaar te maken.

leraar24.nl/dossier/1269

Dit is een dossier seksuele vorming in het voortgezet onderwijs waar wordt uitgelegd hoe je lessen seksuele vorming kunt geven en wat belangrijke aandachtspunten zijn. Inclusief voorbeeldvideo’s van lessen.

Websites voor jongeren

sense.info

Deze website heeft betrouwbare informatie over seksualiteit, verliefdheid, relaties, liefde en alles wat daarbij komt kijken. Op de website staan ook ervaringsverhalen van LHB jongeren over hun coming-out.

vrijeliefde.nl

Een website voor christelijke jongeren met informatie over seksualiteit.

vrijfijn.nl

Hier kun je online terecht voor vragen en problemen met betrekking tot seksualiteit.

iedereenisanders.nl

Heb jij twijfels of vragen over op wie jij valt, twijfel je over wie je bent, of ben je eruit en weet je dat je homo-, lesbische, bi of transgendergevoelens hebt? Op deze site vind je de beste info en tips over ‘anders’ zijn.

jongenout.nl

Een gratis community voor homoseksuele, lesbische, biseksuele jongeren en transgenders tot en met achttien jaar.

expreszo.nl

Dit is de website van het landelijke magazine van Stichting Hoezo / Expreszo dat specifiek gericht is op lesbische, homo- en biseksuele jeugdigen. Op deze interactieve site staan columns, ervaringen en er is een forum.

respect2love.nl

Deze site is speciaal gericht op jeugdigen uit etnische minderheidsgroepen en biedt informatie die goed aansluit bij de doelgroep. Er zijn veel ervaringsverhalen te vinden en concrete informatie over homoseksualiteit in verschillende culturen.