Jongeren kunnen zich, als ze dat willen, laten vaccineren tegen corona.

vaccinaties bakjeVanaf 16 jaar beslissen ze dat zelf. Van 12 tot en met 15 jaar gaat dat in overleg met hun ouders. Jongeren hebben daarover vaak andere vragen dan volwassenen. We vinden het belangrijk dat ze informatie krijgen die aansluit bij hun vragen. Die toegankelijk voor ze is en past bij de leeftijdsgroep. Eerlijke en duidelijke informatie die ze helpt een beslissing te nemen over of ze zich wel of niet laten vaccineren. 

Jongeren met vragen?

Putri Hintaran, arts infectieziekten van GGD Utrecht, is een TikTok-kanaal gestart om jongeren te bereiken en wijzer te maken. Jongeren (en hun ouders) met vragen kunnen natuurlijk ook altijd bij onze jeugdverpleegkundigen en -artsen terecht. Ze kunnen ons bellen of mailen. Ze kunnen ook (anoniem) met ons chatten op www.jouwggd.nl. Merk je dat jongeren op jouw school vragen hebben? Wijs ze op deze mogelijkheden.

GGD Twente vaccineert niet op scholen

GGD Twente gaat niet op scholen of op schoolpleinen vaccineren tegen corona. We vinden het belangrijk dat jongeren op basis van goede informatie hun eigen keuze kunnen maken. En als ze op een leeftijd zijn dat hun ouders (mee)beslissen vinden we het ook belangrijk dat ouders betrokken zijn. We willen de groep jongeren graag behoeden voor drang en dwang in welke vorm dan ook. Bijvoorbeeld vanuit school of klasgenoten. We vinden schoollocaties daarom geen geschikte plek voor het geven van vaccinaties.