Van een schoolmoestuin tot een kok in de klas.

Mooie initiatieven om kinderen zelf te laten ervaren waar hun eten vandaan komt én hoe je daar lekker en gezond eten van kunt maken.

Voedingsexpert Jaap Seidell doet al bijna twintig jaar onderzoek naar voeding bij kinderen.“Om tot een generatie te komen die gezonde en duurzame voedselkeuzes maakt, wordt er in heel Nederland een belangrijk wapen in de strijd gegooid: voedseleducatie. Maak daar een onuitwisbare ervaring van en kinderen gaan gezonder eten”, vertelt Jaap Seidell.

Scholen kunnen helpen

Scholen kunnen helpen om kinderen te laten ervaren en leren over gezond eten. Zo kunnen zij gezonde én duurzame keuzes maken. Voor zichzelf en de aarde. Via Jong Leren Eten Overijssel kunnen scholen een bijdrage aanvragen voor 3 activiteiten: moestuinieren, koken of een excursie/gastles op het gebied van voeding. Vanaf 7 maart kun jij als school je belangstelling voor deze subsidie doorgeven via het Gezonde School-account.

Tip! Dit jaar is het evenement Kok in de Klas in de week van 16 mei. Leerlingen leren over het koksvak en gaan samen met de kok een gerecht maken. Meer informatie vind je op www.kokindeklas.nl of meld je aan. Jong Leren Eten Overijssel biedt koks een vergoeding.

Meer activiteiten