Regenbuien worden heftiger. De zomers worden warmer. Er komen meer overstromingen.

We krijgen steeds meer te maken met de gevolgen van klimaatverandering. Het kan (en moet) anders. Met kleine gedragsveranderingen kunnen kinderen op school en thuis nu al zelf hun toekomst beïnvloeden.

Project E

Om op een leuke en bewuste manier met duurzaamheid bezig te zijn is Project-E ontwikkeld. Dit is een samenwerking van Gemeente Enschede, GGD Twente, Twente Academy Young, Twente Milieu en Waterschap Vechtstromen.

Frisse School

logo project E Fris: meisje met zwart maskertje en gele cape, met tekst: ik blijf bij de les en zorg voor een fris lokaal

De route naar een duurzame school is ingedeeld in 4 thema’s. GGD Twente ondersteunt de school bij het thema Fris. Het thema Fris gaat over het binnenklimaat in de klas. Denk aan onderwerpen als voldoende zuurstof, temperatuur, ventilatie en stoffigheid. Met voldoende frisse en schone lucht is concentreren en leren makkelijker.

Gezonde School

Met het behalen van het thema Fris behaalt de school tevens het landelijke deelcertificaat Milieu en Natuur van het Vignet Gezonde School.

Meer weten of meedoen?

Ga naar de Project-E-site.