De jeugd gezond houden! Daar wil jij je als professional voor inzetten.

Jouw adequate optreden valt op. Je weet snel de vereiste informatie te vinden om vervolgens ook toe te passen. Door preventie, vroeg signaleren, adviseren en behandelen, zorg jij ervoor dat ouders en kinderen vanaf het eerste contactmoment in hun eigen kracht worden gezet. Door met een brede blik naar een kind te kijken, maak jij het verschil.

Dit is het type jeugdarts dat wij zoeken. Iemand die op integere, oprechte en betrokken wijze zorg verleent. In de spreekkamer stel jij je op naast ouders en kinderen. Zij kunnen op jou rekenen en jouw collega’s ook. Je signaleert en anticipeert op gezondheidsbedreigingen in de (directe) leefomgeving van kind en gezin. Daarnaast werk je vraaggericht en streef je naar empowerment van ouders, maar je gaat indien dit noodzakelijk is ook een stap verder.

Jouw werkdag

Als jeugdarts werk je vanuit consultatiebureaus, basisscholen en het voortgezet onderwijs. Je ziet elke dag kinderen en je weet veel over opgroeiende kinderen. Je verricht gezondheidsonderzoeken, screent en vaccineert, volgens de indicaties van het Rijksvaccinatieprogramma. Je adviseert ouders met zorgen en problemen die bij de ontwikkeling van het kind horen.

Ook speel je als jeugdarts een belangrijke rol bij de terugkeer naar school, in geval van schoolverzuim. Waar nodig zoek je de samenwerking met andere disciplines. Je signaleert trends en komt met voostellen tot verbetering van de dienstverlening en/of de gezondheid van de doelgroep. Periodiek participeer je in regionale werkgroepen en samenwerkingsverbanden met scholen en casuïstieknetwerken.

Jouw kwaliteiten

Dat je gedreven en enthousiast bent voor je vak spreekt voor zich. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat jij je kunt inleven en je opstelt naast ouder en kind. Onze toekomstige collega:

 • is klantgericht en initiatiefrijk
 • communiceert helder en legt gemakkelijk contact met collega’s, maar ook met externe partijen
 • is integer en betrouwbaar
 • is proactief en kan snel schakelen
 • kan zowel zelfstandig als in teamverband werken
 • is flexibel en bekijkt de hectiek van de dag in een helder perspectief

Wat wij vragen

 • Afgeronde opleiding tot basisarts, bij voorkeur aangevuld met de opleiding arts M&G, profiel Jeugdarts
 • In bezit van een rijbewijs en eigen vervoer
 • Geregistreerd in het kader van de Wet Big.

In het kader van de Wet kwaliteit klachten en geschillen zorg zijn wij verplicht om het functioneren van iedere nieuwe zorgverlener na te gaan, voordat we deze aannemen. Dat houdt in dat we referenties opvragen bij vorige werkgevers en het BIG register raadplegen. Ook het overhandigen van een Verklaring Omtrent het Gedrag is een voorwaarde voor de aanstelling.

Wat wij bieden

 • In eerste instantie bieden we jou een tijdelijk contract voor de duur van een jaar, waarbij verlenging tot de mogelijkheden behoort.
 • Minimaal 24 uur per week. Wil je meer uren weken? Ook dat is bespreekbaar. Wil jij minder uren werken, bijvoorbeeld 8 tot 24 uur per week? Dat is ook mogelijk; je wordt dan onderdeel van onze flexpool en ingezet daar waar jouw expertise nodig is. Dit betekent dat jouw inzet ad hoc nodig kan zijn, bijvoorbeeld bij een ziekte vervanging. Maar je kunt ook ingezet worden voor andere soortig vervang dat vooraf ingepland kan worden.
 • Het salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 5.169 per maand (schaal 11) voor de functie van basisarts en maximaal € 5.872 (schaal 12) voor de functie van Jeugdarts, op basis van een 36-urige werkweek. Er kan een aanloopschaal worden gehanteerd.
 • Een aanstelling op basis van inhuur (payroll of detachering) behoort ook tot de mogelijkheden.
 • Verder bieden we jou een Individueel Keuze Budget van 17,05%, is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, deelname aan een actieve personeelsvereniging.

Jouw team

Je komt te werken bij de afdeling Jeugdgezondheid (JGZ) van GGD Twente. JGZ werkt in alle 14 Twentse gemeenten, met verschillende teams. Elk team bestaat uit jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en (dokters)assistenten. Een team is zelfregulerend en verantwoordelijk voor de dienstverlening in het eigen werkgebied. Kenmerkend voor de teams is het enthousiasme en de betrokkenheid met elkaar, maar ook naar de ouders en kinderen.

JGZ werkt vanuit de visie van zelfregulering met integrale teams waarbij elk multidisciplinair team gezamenlijk verantwoordelijk is voor het eigen werkgebied. JGZ heeft een Academische Werkplaats Jeugd in Twente, waar onderzoeken worden uitgevoerd, gericht op kwetsbare jeugd. Hierin nemen JGZ medewerkers actief deel. Daarnaast is GGD Twente (JGZ) erkend als opleidingsinstelling voor jeugdarts KNMG en arts M&G.

Ja, ik wil deze baan

Als jij deze baan wilt, dan horen wij graag van je waarom jij de juiste kandidaat hiervoor bent.

Mail je CV en motivatie naar personeel@samentwente.nl

Wij hanteren op dit moment geen sluitingsdatum. Zolang de vacature zichtbaar is en de sollicitatielink werkt, is deze vacature opengesteld en nodigen we je van harte uit te solliciteren.

Heb je nog vragen?

 • Neem dan contact op met Eline Braun, teamleider JGZ. Eline is te bereiken via 06 2945 9417.
 • Heb je vragen over de procedure, dan kun je contact opnemen met één van onze collega’s van het team P&O, via 053 487 6636 of personeel@samentwente.nl.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig zowel in- als extern geworven.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. SamenTwente aanvaardt geen ongevraagde hulp van bureaus voor deze vacature. Toegestuurde cv’s door bureaus aan SamenTwente zonder dat daartoe een zoekopdracht is gegeven, worden als van SamenTwente beschouwd. Er zal geen vergoeding aan een bureau worden betaald in geval de kandidaat gaat werken voor SamenTwente als gevolg van deze verwijzing of via andere middelen. Het reproduceren van deze vacature, in welke vorm dan ook, geheel of gedeeltelijk, is niet toegestaan.