Jouw adequate optreden valt op.

Je weet snel de vereiste informatie te vinden om vervolgens ook toe te passen. Door preventie, vroeg signaleren, adviseren en behandelen zorg jij ervoor dat ouders en kinderen vanaf het eerste contactmoment in hun eigen kracht worden gezet. Door met een brede blik naar een kind te kijken, maak jij het verschil.

Dit is het type jeugdarts dat wij zoeken voor Jeugdgezondheid. Iemand die op integere, oprechte en betrokken wijze zorg verleent. In de spreekkamer stel jij je op naast ouders en kinderen. Zij kunnen op jou rekenen en je collega’s ook. Je signaleert en anticipeert op gezondheidsbedreigingen in de (directe) leefomgeving van kind en gezin. Daarnaast werk je vraaggericht en streef je naar empowerment van ouders, maar je gaat indien dit noodzakelijk is ook een stap verder.

De jeugd gezond houden! Daar wil jij je als professional voor inzetten.

Jouw werkdag

Als jeugdarts werk je vanuit consultatiebureaus, basisscholen en het voortgezet onderwijs. Je ziet elke dag kinderen en je weet veel over opgroeiende kinderen. Je verricht gezondheidsonderzoeken, screent en vaccineert volgens de indicaties van het Rijksvaccinatieprogramma. Je adviseert ouders met zorgen en problemen die bij de ontwikkeling van het kind horen. Ook speel je als jeugdarts een belangrijke rol bij de terugkeer naar school, in geval van schoolverzuim. Waar nodig zoek je de samenwerking met andere disciplines. Je signaleert trends en komt met voostellen tot verbetering van de dienstverlening en/of de gezondheid van de doelgroep. Periodiek participeer je in regionale werkgroepen en samenwerkingsverbanden met scholen en casuïstieknetwerken.

Jouw kwaliteiten

Dat je gedreven en enthousiast bent voor je vak spreekt voor zich. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat jij je kunt inleven en je opstelt naast ouder en kind. Onze toekomstige collega:

 • is klantgericht en initiatiefrijk
 • communiceert helder en legt gemakkelijk contact met collega’s maar ook met externe partijen
 • is integer en betrouwbaar
 • is pro-actief en kan snel schakelen
 • kan zowel zelfstandig als in teamverband werken
 • is flexibel en bekijkt de hectiek van de dag in een helder perspectief

Jouw team

Je komt te werken bij de afdeling Jeugdgezondheid van GGD Twente. Jeugdgezondheid kent verschillende werkgebieden in Twente, met daar binnen verschillende teams. In eerste instantie word jij ingezet binnen een team waar het op dat moment nodig is. Elk team bestaat uit jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en (dokters)assistenten. Een team is zelfregulerend en verantwoordelijk voor de dienstverlening in het eigen werkgebied. Kenmerkend aan de teams is het enthousiasme en de betrokkenheid bij elkaar maar ook naar de ouders en kinderen.

Wat wij vragen

 • afgeronde opleiding tot basisarts, bij voorkeur aangevuld met de opleiding arts M&G, profiel Jeugdarts
 • in bezit van een rijbewijs en eigen vervoer
 • geregistreerd in het kader van de Wet Big.

In het kader van de Wet Kwaliteit klachten en geschillen zorg zijn wij verplicht om het functioneren van iedere nieuwe zorgverlener na te gaan, voordat we deze aannemen. Dat houdt in dat we referenties opvragen bij vorige werkgevers en het BIG register raadplegen. Ook het overhandigen van een Verklaring Omtrent het Gedrag is een voorwaarde voor de aanstelling.

Wat wij bieden

 • in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar
 • 24 tot 36 uur per week
 • salaris: afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 5.017 per maand (schaal 11) voor de functie van basisarts en maximaal € 5.699 (schaal 12) voor de functie van Jeugdarts bij een fulltime aanstelling. Er kan een aanloopschaal worden gehanteerd.
 • een Individueel Keuze Budget van 17,05%
 • aanstelling op basis van inhuur (payroll) behoort tot de mogelijkheden.

Ja, ik wil deze baan!

Als jij deze baan wilt, dan horen wij graag van je waarom jij de juiste kandidaat hiervoor bent.

Solliciteer met dit formulier

Je motivatie en CV stuur je als bijlage mee.

We hanteren op dit moment geen sluitingsdatum. Zolang de vacature zichtbaar is en de sollicitatielink werkt, is deze vacature opengesteld en nodigen we je van harte uit te solliciteren.

Meer weten?

 • Inhoudelijke informatie over deze vacature kun je krijgen bij Eline Braun, teamleider Jeugdgezondheid, 06 2945 9417.
 • Voor informatie over de procedure kun je contact opnemen met de Servicedesk Bedrijfsvoering 053 487 6601.

Beleef een werkweek met Ester Penterman, Jeugdarts

Ester werkt op het consultatiebureau, op school en komt ook op het hoofdkantoor. Je ziet hoe ze zich voorbereid op een werkdag, hoe ze de kinderen onderzoekt en ze vaccineert. Verder vertelt ze over haar advies- en signaleringswerk, het Rijksvaccinatieprogramma en ten slotte iets over de opleiding tot Jeugdarts.

 

GGD Twente Jeugdgezondheid

Jeugdgezondheid werkt vanuit de visie van zelfregulering met integrale teams waarbij elk multidisciplinair team gezamenlijk verantwoordelijk is voor het eigen werkgebied. Jeugdgezondheid heeft een Academische Werkplaats Jeugd in Twente, waar onderzoeken worden uitgevoerd, gericht op kwetsbare jeugd. Hierin nemen Jeugdgezondheid-medewerkers actief deel. Daarnaast is GGD Twente Jeugdgezondheid erkend als opleidingsinrichting voor jeugdarts KNMG en arts M&G.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig zowel in- als extern geworven.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Regio Twente aanvaardt geen ongevraagde hulp van bureaus voor deze vacature. Toegestuurde cv’s door bureaus aan Regio Twente zonder dat daartoe een zoekopdracht is gegeven, worden als van Regio Twente beschouwd. Er zal geen vergoeding aan een bureau worden betaald in geval de kandidaat gaat werken voor Regio Twente als gevolg van deze verwijzing of via andere middelen. Het reproduceren van deze vacature, in welke vorm dan ook, geheel of gedeeltelijk, is niet toegestaan.

 

Gevonden wat je zocht?
Heb je gevonden wat je zocht?
Invalid Input
Invalid Input