Je zorgt niet voor één, maar voor iedereen.

Hoe belangrijk het is om aan de voorkant van de medische zorg te werken weten wij al heel lang. Nu laat COVID-19 ons in de hele wereld zien dat preventieve zorg noodzakelijk is. En dat is waar wij bij GGD Twente voor staan en gaan.

Bewaken, beschermen en bevorderen van een gezonde Twentse samenleving.

En wij hebben jouw inzet, kennis en enthousiasme hier heel hard bij nodig! De arts die wij zoeken, heeft als aandachtsgebieden infectieziektebestrijding en seksuele gezondheid. Wat je gaat doen, wat wij jou kunnen bieden en waar je komt te werken, vertellen we je langs deze weg graag.

We nodigen je vooral ook uit om kennis met ons te komen maken!

Neem contact op met Harry Rietman als je vragen hebt of geïnteresseerd bent. Harry is leidinggevende bij AGZ en beantwoordt graag al je vragen, en vertelt je ale ins-and-outs van het werk.
Mail: h.rietman@ggdtwente.nl / tel. 06 311 34 551

Je kan ook meelopen en ervaren hoe leuk het is om bij ons te werken.

Jouw baan

Zoals je ziet heb je twee aandachtsgebieden. Je richt je op het voorkomen en bestrijden van uitbraken van infectieziekten. Én je bent verantwoordelijk voor de preventieve- en curatieve bestrijding van seksueel overdraagbare aandoeningen.

Infectieziektebestrijding

Als arts infectieziektebestrijding richt je je op het voorkómen van infectieziekten, maar ook op doelmatige bestrijding van uitbraken van diverse besmettelijke ziekten. De drie belangrijkste componenten in jouw werk zijn bewaken (surveillance), beheersen (voorkom verspreiding) en beschermen (profylaxe, vaccinatie, hygiëne advies). Je voert de regie bij het indiceren en uitvoeren van (grootschalige) interventies. Je hebt regelmatig contact met arts microbiologen, huisartsen, andere medisch specialisten, maar ook met de NVWA en het RIVM.

“Iedere melding is anders, en elke infectieziekte heeft zijn eigen uitdagingen. De ene keer is het nodig om ‘alleen maar’ voorlichting te geven, maar bij een uitbraak van bijvoorbeeld hepatitis A kan het nodig zijn een hele klas of school te vaccineren.”

Seksuele gezondheid

Je bent betrokken bij het ontwikkelen van ons SOA preventiebeleid, welke gericht is op risicogroepen. Je initieert het voorlichtingsbeleid op specifieke doelgroepen, zowel individueel als collectief. Je bent zo nodig betrokken bij SOA-consulten. En geeft medische supervisie aan de sociaal verpleegkundigen.

Onze doelgroepen zijn erg divers. Dit maakt het werk ook uitdagend en afwisselend.

Je maakt onderdeel uit van het team seksuele gezondheid dat toezicht houdt op de ontwikkelingen van SOA, zorgt voor epidemiologische registratie, adviseert op basis van informatie en kennis ten aanzien van SOA beleid en vertaalt landelijk beleid naar de regionale situatie.

Onze beloning voor jouw werk

Naast een breed werkveld, een team met passievolle, gedreven collega's, heb je bij ons regelmatige werktijden en is het ook gemakkelijk om in deeltijd te werken.
Het salaris ligt tussen € 3.561 (schaal 11) en € 6.365 (schaal 13), op basis van een 36-urige werkweek. Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget van 17,05%. Je krijgt bovendien alle ruimte om je talenten en kwaliteiten verder te ontplooien, te ontdekken en te ontwikkelen.

Jouw team

Je komt te werken bij de afdeling Algemene Gezondheidszorg (AGZ) in het team algemene infectieziekten bestrijding (IZB) en het team seksuele gezondheid. Je werkt samen met andere artsen, deskundigen infectiepreventie, sociaal verpleegkundigen, casemanagers en doktersassistenten.
Voor beiden teams geldt dat zij veel ambities hebben en graag vernieuwend zijn. Er is dan ook veel ruimte om je ambities kenbaar te maken en te realiseren.

AGZ bestaat verder uit de volgende teams: Tuberculosebestrijding, Milieu en Gezondheid, Inspectie en Hygiëne, Forensische geneeskunde, Gezondheidsbevordering asielzoekers en Openbare Geestelijke Gezondheidszorg. Ook hebben we een speciale corona-afdeling.

Kom en maak kennis met ons

Wil je meer weten over het werken als arts bij de GGD of wil je een dagje meelopen? Neem dan contact op met Harry Rietman (06 311 34 551). Harry is leidinggevende bij AGZ en kan je meer vertellen.

Of spreek je liever een collega arts? Dat kan ook.
Neem dan contact op met Ben Skidmore (06 150 76 219). Hij is arts infectieziektebestrijding en hij staat je graag te woord.

Wij maken graag kennis met je, en nemen hiervoor alle tijd die nodig is.

Werken bij GGD Twente is werken ín Twente..

Laat je niet weerhouden te solliciteren als je (nog) niet woonachtig bent in Twente.

Gezondheid is belangrijk in Twente. De toepassing van technologie in de zorg is een speerpunt. Zorginnovatie en kennisontwikkeling hebben in Twente een hoge prioriteit. Bijvoorbeeld Universiteit Twente met zijn Technisch Medisch Centrum, of de Twentse Zorg Academie, hét regionale innovatieve centrum op het gebied van zorgtechnologie en toepassingen gericht op het behoud van zelfstandigheid en zelfredzaamheid in de thuissituatie.

Nergens beter dan in Twente kun je onthaasten. Twente is een schitterend recreatie-, fiets- en wandelgebied. In onze steden en dorpen vind je volop gezellige horeca om te ontspannen met een hapje en een drankje. Met de directe intercity-verbinding met Utrecht en Amsterdam, en de A1 snelweg die dwars door Twente loopt, is de rest van Nederland altijd dichtbij.

Andere artsen vacatures

Weet dat we ook op zoek zijn naar een arts voor de jeugdgezondheid.
Zet je in voor het gezond opgroeien en ontwikkelen van onze Twentse jeugd.

Ook zoeken we meerdere COVID-19 ANIOS. Help ons corona te bestrijden in Twente.