Test jij de coronavirus-app "CoronaMelder" in de praktijk?

Het coronavirus is er nog steeds, ook in Twente. De CoronaMelder is een middel in de strijd tegen corona. Inwoners en bezoekers van Twente kunnen meedoen aan de praktijktest.

Ga naar de appstore op je telefoon, download CoronaMelder en help met testen!

Zo doe je mee aan de praktijktest

  1. Download de app. Als je een Android-telefoon hebt, vind je de app in Google Play Store. Mensen met een iPhone kunnen de app in de App Store downloaden.
  2. Installeer de app. Op je scherm staat hoe dit moet. Belangrijk: geef toestemming voor het veilig uitwisselen van unieke anonieme nummers. En voor het sturen van een melding als je besmettingsgevaar hebt gelopen.
  3. Ook is het belangrijk dat je je bluetooth aanzet én aan laat staan. Alleen dan kan de app meten of je bij andere corona-app-gebruikers in de buurt bent.
  4. Ben je minstens 15 minuten dicht bij iemand geweest die later corona blijkt te hebben? En heeft deze persoon de CoronaMelder app? Dan krijg je - als deze persoon zijn codes met de GGD deelt - een melding. Daarin staat het advies om thuis te blijven tot 10 dagen na de datum van het contact met een besmette persoon. Heb je klachten, binnen die 10 dagen of erna? Neem dan contact op met de GGD om je te laten testen.
  5. Krijg je geen melding? Dan hoef je niets te doen.

Vind je het lastig om de app te installeren? Vraag dan een familielid of bekende dit te doen. Dit duurt maar een paar minuten. Of neem contact op met de helpdesk: 0800 1280. Daar kun je ook technische vragen stellen over de app.

Waarom meedoen?

Alleen als we nieuwe besmettingen met het coronavirus snel vinden, kunnen we elkaar beschermen. CoronaMelder helpt hierbij. De praktijktest laat zien hoe CoronaMelder werkt in aanvulling op het bron- en contactonderzoek van de GGD. Ook onderzoeken we of het werkproces van de GGD’en goed aansluit bij de app. Met de resultaten van de praktijktest kijken we of de app en het werkproces nog beter kunnen.

Of je aan de praktijktest meedoet en of de appt gebruikt, bepaal jij zelf. Het is vrijwillig.

Vijf weetjes over CoronaMelder

  • De app is nog in ontwikkeling.
  • Het gebruik van de app is vrijwillig.
  • CoronaMelder werkt met bluetooth, niet met locatiegegevens (GPS). De app weet dus niet waar je bent en kan je niet volgen.
  • In de app vul je geen persoonlijke gegevens zoals je naam of telefoonnummer in.
  • CoronaMelder geeft geen meldingen over besmettingen in de buurt. Daarom blijft het belangrijk 1,5 meter afstand te houden en veel je handen te wassen.

Meer weten?