19 april 2021
Vaccineren in een grensgebied als Twente kan vragen met zich meebrengen.

Zo geldt er in Duitsland een andere strategie voor vaccineren dan in Nederland. Een probleem ontstaat bijvoorbeeld wanneer mensen in Nederland wonen en een huisarts in Duitsland hebben. Dit vraagt om maatwerk. We bieden een passende oplossing aan.

De situatie

Huisartsen in Nederland zijn gestart met vaccineren. Zij hebben de eerste doelgroepen een uitnodiging gestuurd. Maar de mensen die in Nederland wonen en in Duitsland een huisarts hebben, ontvangen deze uitnodiging niet. Om ervoor te zorgen dat deze mensen toch hun vaccinatie krijgen, bieden we een oplossing op maat aan. GGD Twente gaat vanaf 19 april 2021 deze specifieke doelgroep vaccineren.

Doelgroepen

Het maken van een vaccinatie afspraak gaat voor deze doelgroep anders dan anders. De GGD heeft de adresgegevens van deze huisartspatiënten niet. Dus is het niet mogelijk hen een uitnodiging per post te sturen. We roepen daarom deze mensen op zich bij GGD Twente te melden.

Het gaat speciaal om mensen die in Nederland wonen, een huisarts in Duitsland hebben, én onder een van de volgende doelgroepen vallen:

  • mensen geboren in 1956 t/m 1960
  • thuiswonende mensen met syndroom van Down van 18-65 jaar (geboortejaar 1956 t/m 2005)
  • mensen met morbide obesitas (BMI > 40) van 18-65 jaar (geboortejaar 1956 t/m 2005)

De GGD volgt hiermee de landelijke vaccinatiestrategie.
Zodra huisartsen de opdracht krijgen ook andere doelgroepen te vaccineren, kunnen ook die mensen - met een huisarts in het buitenland - zich bij de GGD melden.

Melden bij de GGD

Behoor je tot een van de bovenstaande doelgroepen en wil jij je laten vaccineren? Bel dan met onze Informatielijn corona 053 487 6840 (toets 1) en maak een afspraak voor vaccinatie. Houd je BurgerServiceNummer bij de hand. Als je de afspraak hebt gemaakt, krijg je een e-mail met de bevestiging van de afspraak.

De informatielijn is 7 dagen per week van 8:30 tot 17:00 uur bereikbaar.
Meer informatie over o.a. de vaccinatielocaties.

Gezondheidsverklaring

Download de gezondheidsverklaring (pdf).

Het is belangrijk dat je de gezondheidsverklaring afdrukt, goed doorleest en invult. Neem het formulier ingevuld mee naar de vaccinatielocatie.

Kun je het formulier thuis niet afdrukken? Dan zijn er op de locatie formulieren beschikbaar.

Meer informatie