Werk je als zorgmedewerker in een verpleeghuis, gehandicaptenzorg, wijkverpleging of Wmo-ondersteuning?

Dan kun je het Covid-19 vaccin krijgen. Dit geldt voor alle zorgmedewerkers van 18 jaar en ouder die direct contact hebben met cliënten. Inclusief stagiaires, leerlingen, ZZP’ers en uitzendkrachten.

In Twente beginnen we op 15 januari met het vaccineren. In totaal krijg je 2 prikken. Tussen de eerste en tweede prik moet minimaal drie weken zitten. Vanaf 7 dagen na je tweede prik ben je optimaal beschermd.

Uitnodiging en afspraak maken

Als je in aanmerking komt voor een coronavaccinatie, ontvang je een uitnodiging via jouw werkgever of opdrachtgever. Zorgmedewerkers kunnen de uitnodiging begin januari verwachten. Vaccinatie is altijd jouw eigen keuze. Het vaccin wordt gratis beschikbaar gesteld, er zijn voor jou geen kosten aan verbonden.

Ga jij voor vaccinatie? Maak dan een afspraak via het telefoonnummer dat in de uitnodigingsbrief vermeld staat. Je krijgt dan de keuze uit een aantal locaties waar je ingepland kunt worden. Je bepaalt zelf op welke locatie je het vaccin krijgt. Dit hoeft dus niet bij jouw eigen GGD te zijn. Voor het Pfizer-vaccin is het noodzakelijk dat je twee keer een prik op dezelfde locatie ontvangt. Je maakt in dat geval twee afspraken. Er moeten minimaal drie weken tussen prik 1 en 2 zitten.

Na het maken van de afspraak, ontvang je via e-mail een link naar een gezondheidsvragenlijst. Het is belangrijk om deze in te vullen vóórdat je de vaccinatie krijgt. Het kan zijn dat het op basis van deze vragenlijst beter is om niet gevaccineerd te worden. Je kunt dit vooraf met je eigen huisarts of behandelaar bespreken.

Vaccinatielocatie

Op de dag van je afspraak kom je naar de vaccinatielocatie. De route is met borden aangegeven. Volg de looproute naar de ruimte waar je gevaccineerd wordt. Het proces van vaccineren duurt ongeveer 20 minuten. In deze tijd handelen we de registratie af, zetten we het vaccin en verwachten we van jou dat je 15 minuten in onze nazorgruimte plaatsneemt. Dit doen we uit voorzorg: we willen zeker weten dat je met een goed gevoel bij ons de deur uitloopt. Nadat je gevaccineerd bent, ontvang je een vaccinatie-bevestiging.

Zorgprofessionals kunnen terecht op de vaccinatielocatie bij de Universiteit Twente, aan De Achterhorst (parkeerplaats 3) in Enschede.

Andere zorgmedewerkers

Ziekenhuispersoneel acute zorg en huisartsen krijgen ook met voorrang een vaccinatie. Ziekenhuispersoneel wordt in het ziekenhuis gevaccineerd. Zie de vaccinatieplanning voor meer informatie over de groepen en volgorde.

Meer informatie

Wij begrijpen het als je nog veel vragen hebt.

Ik heb nog geen uitnodiging gekregen. Wat kan ik doen?

Ben je zorgmedewerker in verpleeghuis, gehandicaptenzorg, wijkverpleging of Wmo-ondersteuning? En heb je na 15 januari nog geen uitnodiging gekregen? Doe dan eerst navraag bij de organisatie waar je werkt, ook als je zzp-er of uitzendkracht bent.

Werkgevers die geen uitnodigingen hebben ontvangen om aan hun medewerkers te sturen, kunnen contact opnemen met hun koepelorganisatie. Werkgevers in regio Twente die niet zijn aangesloten bij een koepelorganisatie, kunnen contact opnemen met de koepelorganisatie voor hun branche, zoals: ActiZ, NVAVG, VGN, Verenso en Zorgthuisnl. Dat geldt ook voor zzp-ers die de uitnodiging niet van hun opdrachtgever krijgen.