Ook kinderen kunnen een coronavaccinatie krijgen.

Kinderen met medisch verhoogd risico

Kinderen van 5 tot en met 11 jaar met onderliggende aandoeningen kunnen een coronavaccinatie krijgen. Het gaat om kinderen met bijvoorbeeld ernstige astma, chronische longaandoeningen of aangeboren hartafwijkingen. Zij ontvangen van de kinderarts een uitnodiging voor een coronavaccinatie. Ze krijgen op de vaccinatielocaties van de GGD een kinderdosis van het BioNTech/Pfizer-vaccin. Kinderen komen altijd met hun ouders of verzorgers.

Op de website van de Rijksoverheid vind je meer informatie over de coronavaccinatie bij kinderen met een medisch verhoogd risico.

Kinderen zonder verhoogd medisch risico

Ook voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar zonder verhoogd medisch risico komen coronavaccinaties beschikbaar. Vanaf 18 januari zijn zij aan de beurt voor hun 1e prik tegen corona. Ze krijgen dan een kinderdosis van het BioNTech/Pfizer-vaccin.

Op de website van de Rijksoverheid vind je meer informatie over de coronavaccinatie bij kinderen. 

Veelgestelde vragen

Vanaf 18 januari kun je als ouder of verzorger een uitnodigingsbrief ontvangen van het RIVM. Hierin staat dat je jouw kind, in de leeftijd van 5 tot en met 11 jaar, kunt laten vaccineren tegen corona. En hoe je dit doet. Op de website van GGD GHOR vind je de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen.