Op onze vaccinatielocaties word je gevaccineerd met een mRNA-vaccin, zoals BioNTech/Pfizer of Moderna. Wil je liever geen mRNA-vaccin?

Dan kun je kiezen voor het vectorvaccin van Janssen of het eiwitvaccin van Novavax. Hiervoor maak je een afspraak.

Ben je zwanger? Dan adviseert het RIVM een mRNA-vaccin, zoals BioNTech/Pfizer of Moderna. Meer over zwangerschap en coronavaccinatie.

Het vaccin van Janssen

Het vaccin van Janssen is een vectorvaccin. Het bestaat uit 1 prik. Je kunt het Janssen-vaccin ook als booster of herhaalprik krijgen. Op basis van een medische indicatie of wanneer je hier zelf voor kiest.

Alleen op afspraak

GGD Twente biedt Janssen op afspraak aan in Enschede. Je maakt hiervoor een afspraak via 0800 - 1295. Prikken zonder afspraak is voor Janssen niet mogelijk.

Het vaccin van Novavax 

Het vaccin van Novavax is een eiwitvaccin. Novavax bestaat uit een basisserie van 2 vaccinaties. Er moet minimaal 3 weken tussen de 1e en 2e prik zitten. Novavax is alleen beschikbaar als basisserie, en dus niet als booster.

Alleen op afspraak

Novavax is niet bij GGD Twente verkrijgbaar. Bekijk de Novavax-priklocaties. Je maakt hiervoor een afspraak via 0800 - 0174. Prikken zonder afspraak is voor Novavax niet mogelijk.

Lees meer over de verschillende coronavaccins.