Procedure, anamnese en antwoorden op veelgestelde vragen.

Iedereen met symptomen van COVID-19 kan getest worden.

  • verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn) en/of
  • hoesten en/of
  • benauwdheid en/of
  • verhoging of koorts en/of
  • plotseling verlies van reuk en/of smaak

Beoordeel of de medewerker getest moet worden op basis van: Testbeleid en inzet zorgmedewerkers buiten het ziekenhuis, onderdeel van de COVID-19-Richtlijnen van het LCI.

Hoe kan ik iemand aanmelden?

(Bedrijfs)artsen kunnen corona-testen aanvragen via 'CoronIT'.
CoronIT is een landelijk systeem voor het inplannen en terugkoppelen van de coronatesten in de teststraten van de GGD’en in Nederland. Je koepelorganisatie biedt hierover informatie.

Voor het inplannen op CoronIT is een account nodig. Nog geen account? Voor de meest recente informatie met bijbehorende werkinstructies, kijk op: GGD GHOR Nederland CoronIT.

 

Veelgestelde vragen bedrijfsartsen

Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met GGD Twente via 053 - 487 6840 (tijdens kantooruren) of via coronatest@ggdtwente.nl

Bij de eigen GGD van de medewerker. Vallen de woonplaats en het werkgebied van de medewerker onder verschillende GGD'en? Meld de medewerker dan aan bij de GGD van de woonplaats.

Medewerkers die over de grens wonen kunnen getest worden in de GGD-regio waar ze werken. De GGD stuurt de uitslag door aan het land waar ze wonen.

De testuitslag is terug te vinden in CoronIT. De testuitslag komt uiterlijk 24-48 uur na de testafname. We verzoeken de aanvragende arts om de uitslag zo snel mogelijk te bespreken met de medewerker.

Als de test positief is voor COVID-19, dan neemt GGD Twente contact op met de zorgmedewerker voor het doen van bron- en contactonderzoek en het geven van informatie. Zie ook: Hoe verder na de test?

COVID-19 is een meldingsplichtige ziekte van de categorie A. Een COVID-19 besmetting kan gemeld worden via zorgmail of met een mail naar GGD Twente team Infectieziekten.

Vragen?

Neem contact met ons op via 053 - 487 6840 (tijdens kantooruren) of via coronatest@ggdtwente.nl.