Procedure, anamnese en antwoorden op veelgestelde vragen.

Er zijn voldoende testen om iedereen met klachten van COVID-19 te testen.

Hij of zij moet symptomen van COVID-19 hebben:

  • verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn) en/of
  • hoesten en/of
  • benauwdheid en/of
  • verhoging of koorts en/of
  • plotseling verlies van reuk en/of smaak

Beoordeel of de medewerker getest moet worden op basis van: de uitgangspunten inzetten en testen van medewerkers, onderdeel van de COVID-19-Richtlijn van het LCI.

Hoe kan ik iemand aanmelden?

(Bedrijfs)artsen kunnen corona-testen aanvragen via 'CoronIT'.
CoronIT is een landelijk systeem voor het inplannen en terugkoppelen van de coronatesten in de teststraten van de GGD’en in Nederland. Je koepelorganisatie biedt hierover informatie.

Voor het inplannen op CoronIT is een account nodig. Nog geen account? Vraag je account aan via een e-mail naar de CoronIT-servicedesk. Vermeld hierin je naam (initialen, voornaam, achternaam) en BIG-nummer.

Met overige vragen over CoronIT, bel de CoronIT servicedesk: 085 - 064 5929. Elke dag bereikbaar van 8 uur tot 18 uur.

Voor de meest recente informatie met bijbehorende werkinstructies over het aanvragen van een test, kijk op: GGD GHOR Nederland CoronIT.
 

Veelgestelde vragen bedrijfsartsen

Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met GGD Twente via 053 - 487 6840 (tijdens kantooruren) of via coronatest@ggdtwente.nl

Bij de eigen GGD van de medewerker. Vallen de woonplaats en het werkgebied van de medewerker onder verschillende GGD'en? Meldt de medewerker dan aan bij de GGD van de woonplaats.

Medewerkers die over de grens wonen kunnen getest worden in de GGD-regio waar ze werken. De GGD stuurt de uitslag door aan het land waar ze wonen.

De testuitslag is terug te vinden in CoronIT. De testuitslag komt uiterlijk 24-48 uur na de testafname. We verzoeken de aanvragende arts om de uitslag z.s.m. te bespreken met de medewerker.

Als de test positief is voor COVID-19, dan neemt GGD Twente contact op met de zorgmedewerker voor het doen van bron- en contactonderzoek en het geven van informatie. Zie ook: Hoe verder na de test?

Als arts hoef je de positieve testuitslag niet zelf door te geven aan de GGD, dat doet het laboratorium. COVID-19 is een meldingsplichtige ziekte van de categorie A.

Vragen?

Neem contact met ons op via 053 - 487 6840 (tijdens kantooruren) of via coronatest@ggdtwente.nl.