Voor thuiszorgorganisaties, bij covid-19-positieve cliënt of medewerker.

Melden van positieve uitslagen

Meld positieve uitslagen van PCR- en antigeentesten via het meldformulier:

Melding positieve test COVID-19 door Zorginstellingen

Bron- en contactonderzoek

De positief geteste persoon of de GGD brengt de contacten tijdens de besmettelijke periode van de positieve persoon in kaart. Dit kunnen ook contacten zijn die thuiszorg geven of ontvangen. Voor het informeren van contacten moeten minimaal naam, geboortedatum en telefoonnummer van de contacten met de GGD worden gedeeld. Lees meer over het delen van persoonsgegevens met de GGD.

Let op:

  • Thuiszorgmedewerkers die volledige persoonsbeschermende maatregelen (chirurgisch mondneusmasker ten minste type IIR, handschoenen, bril en schort) hebben gebruikt worden NIET als contact geïncludeerd in het contactonderzoek.
  • Zorgmedewerkers die (preventief) een chirurgisch mondneusmasker ten minste type II en handschoenen hebben gedragen of adequate handhygiëne hebben toegepast bij het contact met een patiënt tijdens zijn of haar besmettelijke periode, ook zonder een bril en een schort, worden ook NIET als contact geïncludeerd in het contactonderzoek.

Informeren contacten

In overleg met de thuiszorgorganisatie informeert de GGD alle contacten. Ook als dit contacten binnen de thuiszorg zijn.

Aanvullende informatie

 

Invalid Input
Invalid Input