Met een coronabewijs reis je veilig naar landen waar een bewijs nodig is.

Je kunt een bewijs maken als je bent gevaccineerd, uit een test blijkt dat je geen corona had, of als je corona hebt gehad en hersteld bent. Download de app voor een bewijs op je telefoon, of maak een papieren bewijs. 

Naar CoronaCheck.nl

Het coronatoegangsbewijs wordt in Nederland niet meer gebruikt. Voor reizen in het buitenland zijn nog wel internationale bewijzen te maken en te gebruiken.

Hoe werkt CoronaCheck?

Kijk op CoronaCheck.nl.

Hulp en vragen bij coronabewijs

De meeste mensen kunnen via de app of website van CoronaCheck een coronabewijs (QR-code) regelen. Lukt het niet? Bekijk dan deze pagina op de website van de Rijksoverheid.

Hulp van GGD Twente

In een aantal situaties kan GGD Twente je helpen als het maken van een coronabewijs niet lukt. Is één van onderstaande situaties op jou van toepassing?

  • én je hebt geen BSN, of
  • je hebt wel een BSN, maar geen DigiD.

Vul dan dit online formulier in: Aanvraagformulier QR-code voor mensen zonder BSN óf zonder DigiD die bij de GGD getest/gevaccineerd zijn.

De aanvraagformulieren komen binnen bij GGD Twente binnen. Vervolgens nemen wij contact met je op.

En de koppeling naar de CoronaCheck-app werkt niet goed.

Vul dan dit online formulier in: Aanvraagformulier corona herstelbewijs voor mensen die niet bij de GGD getest zijn.

De aanvraagformulieren komen binnen bij GGD Twente binnen. Vervolgens nemen wij contact met je op.

In sommige gevallen kan GGD Twente helpen om je vaccinatiebewijs in Nederland te registreren. Hiermee kun je dan een coronabewijs krijgen. Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie. En om te kijken of je hiervoor in aanmerking komt.

Zo is er sinds 1 juli 2022 een tijdelijke regeling om je vaccinatie die in een ander EU-land is gezet, te laten registreren. Je krijgt dan een coronabewijs voor je CoronaCheck-app.

Als je aan de voorwaarden voldoet en je dus je vaccinatie in Nederland kunt laten registeren, maak je eerst een afspraak via 030 800 28 99. Vervolgens kun je op meerdere plekken in Nederland terecht, waaronder in Enschede.

Overige problemen

Bij overige problemen met het aanmaken van een coronabewijs bekijk:

English

CoronaCheck is already used by many people for creating a vaccination, recovery or test certificate. Yet there are also people experiencing problems creating their coronavirus certificate. Are you unable to make a certificate with CoronaCheck?