Maak jij je zorgen door de coronacrisis?

Bij het Steunpunt Coronazorgen vind je informatie over hoe je met je gevoelens en zorgen om kan gaan. Waar nodig krijg je doorverwijzingen voor hulp.

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen raken ons allemaal. Voor de één hebben de maatregelen grote gevolgen in het dagelijks leven. De ander raakt het wat minder.

Maak je je zorgen? Zit je met vragen over de gevolgen van de coronacrisis?

Je kunt terecht bij Steunpunt Coronazorgen.

Bijvoorbeeld bij:

  • stress en angst
  • eenzaamheid
  • herstellen van de ziekte Covid-19
  • afscheid nemen en rouw
  • geldproblemen
  • veranderende situaties op werk

Voor wie is dit steunpunt?

Het Steunpunt Coronazorgen is er voor iedereen die het zwaar heeft door de gevolgen van het coronavirus. Bijvoorbeeld als je het zelf hebt gehad. Of een dierbare in je omgeving. Of als je in de zorgverlening werkt. Maar ook als je door deze crisis het gevoel hebt dat je je vooruitzichten op de toekomst kwijt bent.

Wat is het steunpunt?

Het Steunpunt Coronazorgen is een website met de nieuwste, betrouwbare informatie over mentale gezondheid tijdens de coronacrisis. Ook vind je een lijst met verwijzingen naar goede hulp-, zorg- en dienstverleners, zodat je makkelijk betrouwbare hulp kunt vinden.

Welke organisaties zijn er bij betrokken?

Steunpunt Coronazorgen is opgezet door ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum (in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport) in samenwerking met het RIVM.
GGD GHOR Nederland en Nivel zijn er ook bij betrokken.
Daarnaast is er nauwe samenwerking met andere organisaties die zich bezig houden met psychosociale ondersteuning.

Logo Steunpunt Coronazorgen met aanvullende tekst: digitaal informatie- en verwijscentrum