Wat is gezondheid? En hoe blijf je gezond in tijden van corona?

Het coronavirus is een uitdaging voor onze gezondheid.

Wist jij dat gezondheid veel meer is dan ‘niet ziek zijn’? Aan de ene kant kun je proberen te voorkomen dat je niet ziek wordt. Denk aan de maatregelen. Maar ook aan testen bij klachten en de mogelijkheid om je te laten vaccineren.

Aan de andere kant kun je ook werken aan het sterk houden of het sterker maken van je gezondheid. Zodat je een gezonde basis hebt. Vooral in tijden die iets extra's van je vragen, zoals omgaan met corona en alle gevolgen daarvan. Maar denk ook aan andere uitdagingen die je tegen kunt komen in je leven. Bijvoorbeeld een nieuwe baan, of het verliezen van je baan. Een zwangerschap of opa of oma worden. Geestelijke klachten of het overlijden van iemand.

Gezondheid is dus veel meer dan niet ziek zijn. Het sterker maken van je gezondheid kan op verschillende manieren. Want naast gezond eten en bewegen, gaat gezondheid ook over contact hebben met mensen. En lekker in je vel zitten, mee kunnen doen en praten over gevoelens. Voor jezelf kunnen zorgen. En dat je een reden hebt om je bed voor uit te komen. Daarnaast gaat gezondheid over kunnen accepteren en omgaan met verandering.

Wil jij weten hoe het gaat met jouw gezondheid?

Ga dan naar Mijnpositievegezondheid.nl. Meld je aan en vul de vragen in. Je krijgt dan een breed overzicht van jouw gezondheid. Met dit overzicht kun je zelf kiezen welke onderdelen van jouw gezondheid je sterker wilt maken.

Wil jij jouw gezondheid sterker maken?

Kies dan iets dat bij jou en je situatie past. Omdat gezondheid zo breed is, kan werken aan gezondheid voor iedereen wat anders betekenen. Op de pagina’s hieronder vind je tips voor verschillende onderwerpen van gezondheid:

 

Bron iconen: Institute for Positive Health (iPH).