In contact blijven met anderen, hoe doe je dat in coronatijd?

icoon Meedoen

In contact blijven met mensen zorgt ervoor dat je het gevoel hebt dat je meedoet. We vinden het belangrijk om ergens bij te horen, serieus genomen worden. En ook om mensen om ons heen te hebben waar je steun kunt zoeken. Een praatje met een bekende of onbekende kan opluchten en verfrissend zijn. Meedoen gaat ook over of je graag wilt weten wat er in je dorp of stad gebeurt. En heb je werk of doe je andere dingen die je belangrijk vindt? In contact blijven met anderen, hoe doe je dat in deze tijd? De volgende tips en inspiratie kunnen je helpen.

Tips voor meedoen:

  • Praten over de leuke dingen die je vandaag gedaan hebt. Of je hart luchten over iets wat tegenzit. Je gehoord voelen en steun van anderen hebben een positieve invloed op je gezondheid. Dit kan met mensen die je kent, maar ook met anderen.
  • Zo kun je online (of op 1,5 meter afstand) afspreken met familie, vrienden of collega’s. Denk aan beeldbellen of met vrienden meedoen aan een online quiz. Of samen met een vriend(in) op afstand naar dezelfde film of tv-programma kijken.
  • Een fijne buur is beter dan een verre vriend. Kun je niet op bezoek bij vrienden of familie? Je buren zijn altijd in de buurt! Zeg ze eens (op afstand) gedag. Of vraag om hulp wanneer dat nodig is.
  • Ben je op zoek naar contact? Dan kan je je aanmelden bij de Telefooncirkel van Humanitas. Kijk ook eens op de website van Een Tegen Eenzaamheid.
  • Het contact met anderen is in deze bijzondere tijd vaak anders dan normaal. Misschien is het contact met je kinderen of partner anders dan eerder. Blijf met ze in contact. Praat met elkaar, maar luister vooral ook naar elkaar.