Tips voor het dagelijkse leven. Zoals zorgen voor jezelf en weten hoe je om hulp kunt vragen.

icoon Dagelijks leven

Door corona ziet de wereld er anders uit. Het is fijn als je je dagelijkse dingen kan blijven doen. Het dagelijkse leven gaat over weten wat je kan en wat je niet kan. Denk bijvoorbeeld aan het doen van boodschappen. Of het begrijpen van de persconferenties over het coronavirus en de maatregelen. Kan je goed voor jezelf zorgen? Kan je omgaan met geld? Weet je hoe je gezond kunt leven?

In het dagelijkse leven is het ook belangrijk dat jij weet hoe je om hulp kan vragen. In deze tijd kan het soms even tegenzitten. Voel je je verdrietig of gestrest? Weet hoe je erover kan praten en om hulp kan vragen.

Tips voor het dagelijks leven

  • Blijf elke dag lekker bezig. Dit betekent ook dat je dingen blijft doen die je leuk vindt. Voor de één is dat een boek lezen, voor de ander is dat muziek maken. Of hardlopen, naar buiten gaan, een film kijken, dansen of lekker koken.
  • Maak elke dag tijd vrij voor die dingen die je leuk vindt. Het zorgt voor een moment om te ontspannen. Plan dit op vaste momenten.
  • Ziet je dag er in deze tijd anders uit dan normaal? Werk je bijvoorbeeld veel thuis? Misschien sta je later op. Of eet je op andere tijden dan normaal. Misschien beweeg je minder omdat je niet meer naar je werk fietst. Maak dan een planning voor een dag. Zorg voor een vaste indeling met tijd voor je werk of school, een dagelijkse wandeling, maar ook rustmomenten.
  • Ben of ken jij iemand die moeite heeft met het begrijpen van de persconferenties? Of moeite met informatie over mondkapjes, vaccinaties of de coronaregels?
    Kijk op Rijksoverheid.nl voor informatie over corona in begrijpelijke taal.
    Of op Steffie.nl. Zij legt corona makkelijk uit.
  • Door de coronacrisis heb je misschien zorgen om geld. Hoe ga je om met deze zorgen? Lees de tips op Steunpunt Coronazorgen.

Meer inspiratie over hoe jij je dagelijkse dingen kunt blijven doen?