23 november 2022
Je kunt in Twente op steeds meer plekken zonder afspraak een coronaprik halen.

Dat kon al voor de herhaalprik op de vaste locaties van GGD Twente. Vanaf deze week geldt dat ook voor bijna alle pop-up-locaties. Alleen voor de pop-up-locatie in Haaksbergen op 26 november maak je nog vooraf een afspraak. Daarnaast kun je vanaf vorige week ook voor de basisvaccinatie zonder afspraak terecht op de vaste locaties in Almelo, Enschede en Nijverdal.

Herhaalprik in de wijk

Samen met gemeenten in onze regio kijken we waar kleinschalig, laagdrempelig en dichtbij gevaccineerd kan worden. Zo krijgt iedereen die dat wil, de kans om zich te laten vaccineren tegen corona. Deze week zijn er pop-up-locaties waar je kunt prikken zonder afspraak in Geesteren, Hellendoorn en De Lutte. Bekijk onze vaccinatielocaties en openingstijden voor een volledig overzicht.

Waarom een herhaalprik

In het najaar en in de winter kan het coronavirus opleven. Met een herhaalprik kun je de bescherming tegen het virus weer op peil brengen. De vernieuwde vaccins beschermen tegen meer varianten van het virus, waaronder de omikronvariant. Hoe meer inwoners de coronaprik halen, hoe beter een opleving van het coronavirus kan worden afgeremd. Zo voorkomen we samen dat de zorg het te druk krijgt. En helpen we met elkaar bedrijven, winkels en sportscholen open te houden.

1e of 2e basisprik

Op onze vaste vaccinatielocaties kun je met en zonder afspraak terecht voor de 1e of 2e basisprik. Een afspraak maken kan via planjeprik.nl. Liever zonder afspraak? Bekijk onze vaccinatielocaties en openingstijden. Inwoners die een coronaprik willen met het Janssen-vaccin maken telefonisch een afspraak. Dit kan via 0800-1295.

Meer informatie?

Meer informatie over wanneer welke prik? Bekijk Welke coronaprik heb ik nodig en hoe kan ik een coronaprik halen? op rijksoverheid.nl.

De vaste vaccinatielocaties in Twente zijn in Almelo, Enschede en Nijverdal. Op deze locaties kun je naast de herhaalprik terecht voor de 1e en/of 2e coronaprik. Bekijk onze vaccinatielocaties en openingstijden.