Het consultatiebureau voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar gaat gedeeltelijk door, maar we werken anders dan anders.

Hoe wij vanwege het coronavirus werken:

Deze afspraken gaan WEL door:

Het is belangrijk dat je, ondanks het coronavirus, de vaccinaties komt halen. Kinderen zijn kwetsbaar voor infectieziekten. De vaccinaties helpen je kind beschermen tegen infectieziekten waar zij ernstig ziek van kunnen worden. Door te vaccineren voorkomen we dat deze ziektes weer opduiken. Kom de vaccinaties op tijd halen, zodat je kind of je omgeving niet ziek wordt. Door de vaccinatie vermindert de weerstand van je kind niet en is de kans op het coronavirus dus niet groter.

Om het verspreiden van corona te voorkomen, geldt dan:

  • Heeft je kind last van verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Kom dan niet naar de afspraak en neem telefonisch contact op via 053 - 487 6670.
  • Heb je als ouder last van verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Laat een gezonde volwassene/begeleider met je kind meegaan.
  • Om volle wachtruimtes te voorkomen, vragen wij je om met maximaal 1 gezonde volwassene/begeleider te komen. In de wachtruimte zit het kind op de schoot van de volwassene/begeleider.

Deze afspraken gaan NIET door:

De inentingen DTP/BMR en HPV (baarmoederhalskanker) zijn uitgesteld.

Geen inloopspreekuur

De inloopspreekuren ("weeguurtjes") op de consultatiebureaus gaan niet door.

Vragen?

Neem dan contact op met je eigen jeugdarts of jeugdverpleegkundige. De jeugdarts of jeugdverpleegkundige kan telefonisch met je afstemmen of een bezoek aan het consultatiebureau nodig is. De gegevens van je eigen jeugdarts of jeugdverpleegkundige staan in het groeiboekje van je kind.