Vandaag begint de week van de Lentekriebels voor meer dan 2500 basisscholen in heel Nederland. In deze projectweek besteden basisscholen aandacht aan weerbaarheid, relaties en seksualiteit.

Van groep 1 tot en met groep 8 worden er lessen gegeven over deze liefdevolle thema’s. Waar is in deze week allemaal aandacht voor?

Misschien vindt een kind de knuffel van een vriendje of vriendinnetje wel fijn maar de kus van een tante niet. Kinderen mogen aangeven wat ze wel en niet fijn vinden om de weerbaarheid te vergroten.

Op jonge leeftijd komen kinderen in aanraking met informatie die juist kan zijn, maar ook informatie die onjuist kan zijn. Dit kan bijvoorbeeld via vriendjes of vriendinnetjes of via het internet. Het is belangrijk om de juiste informatie te bevestigen en de onjuiste informatie te ontkrachten.

Als kinderen vragen hebben over relaties en seksualiteit dan moeten die gesteld kunnen worden. Op deze manier geven we aan dat het onderwerp bespreekbaar is en dat je altijd met je vragen bij iemand terecht kan. Want ieder kind heeft recht op juiste informatie.

Wij wensen iedereen een liefdevolle week toe!