29 september 2021
Webinar op 7 oktober voor zorgprofessionals.

In het kader van Stoptober organiseren GGD Twente, Tactus en Menzis op donderdag 7 oktober van 16.00 tot 17.00 uur een webinar voor zorgprofessionals. Want als professional kun je meer betekenen voor een roker dan je denkt. Een extra stimulans of duwtje in de rug werkt! Maar misschien ervaar je dat praten over roken en stoppen met roken niet altijd gemakkelijk is. Hoe pak je dit aan? Hoe motiveer je? En hoe ga je het gesprek aan met een roker?

Tijdens dit webinar geven ervaren professionals jou de kennis en tools om jouw patiënten en cliënten succesvol toe te leiden naar de ondersteuning die bij hen past.

De sprekers

Karine van ’t Land is arts Maatschappij en Gezondheid en Jeugdarts. Sinds 2019 werkt ze bij Menzis en heeft ze stoppen met roken in haar portefeuille. In dit webinar vertelt ze jou alles over vergoedingen en verwijzingen rondom stoppen met roken. Daarnaast neemt ze je, samen met verslavingsarts Robert van de Graaf, mee in de very brief advice-methode.

Beppie ten Broeke is preventiewerker bij Tactus en POH GGZ. Ze begeleidt 25 tot 35 mensen per jaar met stoppen met roken in een huisartsenpraktijk. In dit webinar geeft ze praktische informatie over welke drempels verwijzers ervaren. Daarnaast geeft ze een inkijkje in hoe de link tussen motivatie, gedragsverandering en stoppen met roken in de praktijk werkt. En laat ze zien welke ondersteuningsmogelijkheden er zijn voor stoppers. Samen met verpleegkundig specialist Miranda van der Voet geeft ze je achtergrondinformatie over het brein. En vertelt ze welke invloed stoppen met roken op het brein heeft.

Ben jij erbij? Meld je aan!

Meld je aan door een mail met je gegevens te sturen naar rookvrij@ggdtwente.nl. Ga samen met ons op weg naar een Rookvrije Generatie!