02 juli 2021
De CoronaCheck helpdesk is bereikbaar op 0800-1421

GGD Twente krijgt veel vragen binnen over de CoronaCheck App. Er zijn op dit moment heel veel mensen die de app willen gebruiken om een QR-code op te halen. We merken dat dit voor problemen kan zorgen. Het advies is dan: probeer het op een later moment nog een keer.

De landelijke CoronaCheck-app is ontwikkeld door het ministerie van VWS. Heb je problemen met de app? Op onderstaande websites vind je meer informatie over mogelijke problemen en de oplossingen ervan. De informatie wordt regelmatig bijgewerkt. Daarnaast kun je bellen met de CoronaCheck helpdesk: 0800-1421 (gratis). Deze is bereikbaar van maandag t/m zondag 08.00 – 20.00 uur

Hoe werkt de CoronaCheck-app?

Voor toegang tot bepaalde locaties, activiteiten en landen is een coronabewijs nodig. Bezoek je een locatie waar dat het geval is? Volg dan deze stappen:

  • Als bezoeker laat je je vaccineren of doe je een coronatest
  • Heb je geen corona (negatieve testuitslag), eerder al corona gehad (positieve testuitslag) of ben je gevaccineerd? Dan kun je de gegevens ophalen in de CoronaCheck-app.
  • Vul in de CoronaCheck-app de ophaalcode in die je bij je negatieve testuitslag hebt gekregen. Of haal je gegevens op met DigiD.
  • De app maakt van jouw gegevens een bewijs, in de vorm van een QR-code
  • Laat de QR-code scannen aan de deur van de locatie waar je naar binnen wilt. Neem je identiteitsbewijs en toegangskaartje ook mee.

Vanaf begin juli kun je ook een bewijs maken als je corona hebt gehad en bent hersteld (herstelverklaring). Ook dat doe je door de stappen hierboven te volgen.

Meer informatie

  • Op de website van Rijksoverheid staan oplossingen voor een aantal praktische problemen met de CoronaCheck-app
  • Ook op de website van de CoronaCheck-app staan een aantal veelgestelde vragen.
  • Wil je controleren of jouw gegevens goed geregistreerd staan in de database bij de GGD? Meer informatie vind je hier
  • Staan je gegevens in de CoronaCheck App niet goed geregistreerd? En ben je wel gevaccineerd of positief getest op Corona door de GGD? Neem dan contact op met de landelijke GGD via 0800-5090.

Goed om te weten: vanaf 1 juli kun je de CoronaCheck-app ook gebruiken om een QR-code te maken voor reizen naar andere landen in de Europese Unie. Heb je hiervoor een negatief testbewijs nodig? In dit bericht lees je meer over testen voor je reis.

 

CoronaCheck-app