4 november 2022
In dit bericht delen we de meestgestelde vragen van deze week. Dit keer staat de herhaalprik tegen corona centraal.

De meestgestelde vragen van deze week

Dit kan via www.planjeprik.nl of telefonisch via 0800-7070. Wist je dat je ook zonder afspraak een prik kunt halen? Dit kan in Almelo en Nijverdal in de middag. Bekijk onze openingstijden voor de herhaalprik zonder afspraak.

We willen je vragen om je afspraak te verzetten wanneer je last hebt van klachten die passen bij corona, zoals een verkoudheid. Een afspraak verplaatsen of afzeggen kan online en telefonisch.

Ga naar www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Bij ‘Mijn vaccinatieafspraken inzien’ kun je met je DigiD je afspraak verplaatsen. Of bel met 0800-7070.

Iedereen vanaf 12 jaar kan nu een afspraak maken. Dat kan online via www.planjeprik.nl of telefonisch via 0800-7070. Je hoeft niet meer te wachten op een uitnodiging. Wist je dat je ook zonder afspraak een prik kunt halen? Dit kan in Almelo en Nijverdal in de middag. Bekijk onze openingstijden voor een herhaalprik zonder afspraak.

Voor de herhaalprik in het najaar zijn 2 vernieuwde vaccins ontwikkeld:

• 1 vaccin tegen de BA.1 stam (Moderna of BioNTech/Pfizer)
• 1 vaccin tegen de BA.4/5 stam (BioNTech/Pfizer) van de omikron-variant

De vernieuwde mRNA-coronavaccins van Moderna en van BioNTech/Pfizer zijn aangepast om beter te beschermen tegen meer varianten van het coronavirus. De vernieuwde vaccins beschermen tegen de oorspronkelijke Wuhan-variant en tegen de huidige omikronvariant.

Uit onderzoek blijkt dat beide vaccins goed werken tegen ernstige ziekte en sterfte door een coronabesmetting. De verwachting is dat beide vernieuwde vaccins effectiever zijn tegen de nu circulerende virusvarianten dan de originele vaccins.

Welke van de 2 je krijgt? Dat ligt aan de beschikbaarheid. Je kunt dus niet kiezen. De vaccins die als eerste zijn binnengekomen worden als eerste ingezet. Meer informatie? Bekijk de website van de Rijksoverheid.

Je kunt kort op elkaar of tegelijkertijd een uitnodiging voor de herhaalprik tegen corona en de griepprik ontvangen. De coronavaccinatie haal je bij de GGD. De griepprik haal je bij de huisarts. Daarom ontvangt je verschillende uitnodigingen. Je mag beide prikken tegelijkertijd of kort na elkaar krijgen. Meer informatie vind je op de website van het RIVM.

Meer informatie

Lees meer over de herhaalprik.