14 juli 2021
Vanaf maandag 19 juli word je in de GGD-teststraten alleen nog getest met een PCR-test.

GGD Twente biedt dan geen antigeentest meer aan. Deze verandering is noodzakelijk om het virus bij mensen met weinig virusdeeltjes en nieuwe varianten op te kunnen blijven sporen.

Geen infecties missen

We willen geen infecties missen. De PCR-test is geschikter voor mensen met weinig virus in hun neus en keel. Als je gevaccineerd bent is er toch een (kleine) kans dat je besmet raakt met het coronavirus. De verwachting is dat je dan in vergelijking met niet gevaccineerde mensen veel minder virus bij je draagt.

Nieuwe varianten opsporen en indammen

Ook willen we de verspreiding van nieuwe varianten indammen door deze zo snel mogelijk op te sporen. Antigeentesten worden direct op de testlocatie geanalyseerd. PCR-testen gaan altijd naar een lab. Alleen daar kan zogeheten ‘kiemsurveillance’ worden gedaan, waardoor we weten met welke variant iemand besmet is. Nu mensen meer reizen is het aannemelijk dat er varianten naar Nederland komen. Met de PCR-test kunnen we dit monitoren.

Testafspraak maken

Een testafspraak voor een coronatest in één van onze zes testlocaties maak je via www.coronatest.nl of door te bellen met 0800 – 1202. Kijk hier welke locaties er in Twente zijn.

De testuitslag

Ben je getest? En wacht je op de uitslag van de coronatest? Blijf in ieder geval thuis, totdat de testuitslag bekend is. Je kunt zelf, met je DigiD, de uitslag opvragen op Coronatest.nl. Dat is de snelste manier. Anders word je gebeld, meestal binnen 48 uur. Bij grote drukte kan het soms langer duren.

 

PCR-test