1 februari 2021
GGD Twente is gestart met het vaccineren van alle 85-plussers.

Vandaag worden er ruim 300 ouderen gevaccineerd. In de loop van deze week loopt dit aantal op naar 700 – 800 vaccinaties per dag.

Annelies Barrett, projectleider vaccinatie bij GGD Twente: “Het is goed nieuws dat we nu vol aan de slag kunnen met het vaccineren van deze kwetsbare doelgroep. Onze locatie in Almelo is hier speciaal op ingericht. De vaccinatielijnen zijn goed toegankelijk, het is mogelijk om begeleiding mee te nemen, en er zijn rolstoelen beschikbaar.”

In eerste instantie zou GGD Twente in Almelo tussen 300 en 400 vaccinaties per dag kunnen zetten, op basis van de hoeveelheid beschikbaar vaccin. Hiervoor zijn 4 priklijnen geopend.
Barrett: “Door de gewijzigde vaccinatiestrategie van het VWS krijgen we meer vaccins beschikbaar en kunnen we in de loop van deze week al tussen 700 en 800 prikken zetten in Almelo. Hiervoor zetten we alle beschikbare 8 priklijnen open.”

De locatie in sporthal Schelfhorst is 7 dagen in de week geopend, van 9:30 tot 18:00 uur. Op het moment dat er meer vaccin beschikbaar komt, en meer mensen uit andere doelgroepen gevaccineerd kunnen worden, dan worden de tijden verder verruimd. Naar verwachting loopt het aantal vaccinaties in maart op naar 1000 per dag.

Hoe gaat het vaccineren van deze oudere doelgroep?

De huisarts bepaalt of u als 90-plusser mobiel genoeg bent om een vaccinatielocatie van de GGD te bezoeken. Alleen, of met begeleiding. U ontvangt een uitnodiging via uw eigen huisarts. Hierin staat hoe u de afspraak voor uw vaccinaties kunt maken. Bent u niet voldoende mobiel? Dan zal uw huisarts u vaccineren zodra dit mogelijk is (en er voldoende vaccin beschikbaar is).

Bent u tussen de 85 en 90 jaar oud? Dan bent u als volgende groep aan de beurt. U ontvangt een uitnodiging voor vaccinatie via het RIVM. Gewoon thuis, via de post. Het uitnodigen van deze groep ouderen gebeurt gefaseerd. Als oudere mag u een begeleider meenemen. U kunt zelf kiezen naar welke vaccinatielocatie u wilt gaan. Dat mag in de regio Twente maar ook in andere GGD-regio’s als dat voor u handiger is.

Meer informatie