15 januari 2021
Eerste zorgmedewerker op UT gevaccineerd: “Vaccineren doe je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je omgeving.”

Riet stroopt haar mouw op voor de prik.GGD Twente is gestart met het vaccineren van de eerste groep zorgpersoneel uit verpleeghuizen. Vrijdagochtend om 08:30 uur kreeg verpleegkundige Riet Teunissen van Manen in de vaccinatielocatie bij Universiteit Twente als eerste zorgmedewerker uit onze regio de eerste prik.

Riet Teunissen van Manen werkt als verpleegkundige in een hospice en is blij dat het vaccin er is: “Ik vind het heel belangrijk om me te laten vaccineren tegen het coronavirus. Je ziet overal om je heen de ellende die het virus met zich mee brengt. Daarom is vaccineren voor mij vanzelfsprekend en is er eigenlijk geen andere keuze; je doet het niet alleen voor jezelf, maar ook voor je omgeving.”

De verpleegkundige geeft de prik.

Samantha Dinsbach, directeur Publieke Gezondheid bij GGD Twente: “Het is geweldig dat we nu ook in Twente deze eerste prik hebben gezet. Want met de start van het vaccineren zetten we de volgende stap in het bestrijden van het coronavirus. Als meer mensen gevaccineerd zijn, kunnen we beter voorkomen dat het virus zich verder verspreidt. Dat gaat hand in hand met de maatregelen. Die blijven belangrijk, ook nu we kunnen vaccineren. Zo kunnen we kwetsbare mensen beter beschermen en komen we stapje voor stapje in de buurt van meer vrijheden. Alleen samen krijgen we dat voor elkaar.”

De vaccinatie

Het coronavaccin waarmee de zorgmedewerkers worden gevaccineerd bestaat uit twee prikken. De eerste vaccinatie zorgt ervoor dat het immuunsysteem geactiveerd wordt en dat de cellen een geheugen opbouwen. De tweede prik maakt dit proces af. De tweede prik wordt na drie weken gegeven. Daarom krijgen mensen twee afspraken voor de vaccinatie.

Op de vaccinatielocatie bij Universiteit Twente worden in deze eerste fase vanaf vandaag 7 dagen per week zorgmedewerkers gevaccineerd. Er worden dan tussen de 300 en 400 prikken per dag gezet.

Meer informatie

Heb je vragen over corona of vaccineren? Lees meer over corona of bel onze Informatielijn.