13 juli 2021
De vaccinatiecampagne in Twente zet grote stappen.

Sinds 6 juli hebben jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar een uitnodiging ontvangen zich te laten vaccineren. Jongvolwassenen hebben deze uitnodiging al eerder gekregen. Van de Twentse jongeren jonger dan 20 jaar zijn 21.810 jongeren gevaccineerd of hebben hun eerste afspraak gemaakt. Bij jongeren van 20-29 jaar uit Twente zijn dat er 41.068. Gezien de oplopende besmettingscijfers is het belangrijk dat zoveel mogelijk jongeren een vaccinatie afspraak maken.

Vrijdag 9 juli zijn een aantal maatregelen ingegaan. Met naleving van deze maatregelen en ieders eigen inzet kunnen we er samen voor zorgen dat we gaandeweg weer meer kunnen. Afstand houden, testen en vaccineren is wat jij kunt bijdragen.

Testen nog steeds belangrijk

Ken jij iemand die afgelopen week positief getest is en ben jij hiermee op stap geweest, laat je dan testen. Demissionair minister Hugo de Jonge heeft gisteren de oproep gedaan je te laten testen als je afgelopen weekend bij veel mensen in de buurt bent geweest.

Reinier van Broekhoven, manager Corona GGD Twente: “Zo zorg je ervoor dat je niet ongemerkt anderen besmet. Blijf afstand houden, hoe lastig dit ook is. Ook blijft belangrijk, heb je klachten, laat je testen én maak zo snel mogelijk die vaccinatieafspraak. Want vaccineren is beschermen voor de lange termijn. Zo zorgen we samen voor de daling van het aantal besmettingen en dat we op een verantwoorde manier kunnen genieten van een terrasje en dagje weg deze zomer.”

Een testafspraak voor een coronatest in één van onze zes testlocaties maak je via www.coronatest.nl of door te bellen met 0800 – 1202. Kijk hier welke locaties er in Twente zijn.

Waarom vaccineren

Ben je volledig gevaccineerd en nauw contact van een besmet persoon? Dan ben je minder vatbaar voor het virus en loop je veel minder risico op een ernstig verloop van Covid-19. Van Broekhoven: “Vaccineren is dé manier om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Maak dus die afspraak. Heb je twijfel, laat je dan goed informeren via Rijksoverheid, de GGD, je huisarts of maak gebruik van deze keuzehulp. Door te vaccineren bescherm je niet alleen jezelf maar ook elkaar tegen corona. Samen zorgen we ervoor dat het virus zich minder verspreidt.”

Vaccinatie afspraak online of telefonisch

Je afspraken voor je coronavaccinatie kun je eenvoudig met je DigiD online maken via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Dit kan ook telefonisch via 0800 – 7070. Een telefonische afspraak maken kan dagelijks tussen 8.00 tot 20.00 uur.

 

Jongeren