Afgelopen week was de drukste week voor coronatests voor de GGD’en sinds de start op 1 juni. Ook voor GGD Twente.

Wekenlang schommelde het aantal Nederlanders dat zich liet testen op corona tussen de tien-en twaalfduizend per dag. De afgelopen tien dagen is die trend doorbroken. Veel meer mensen met klachten laten zich testen. Dat is goed en belangrijk om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Uitslag van de test

Door deze drukte lukte het niet altijd binnen 48 uur de uitslag door te bellen. Gelukkig worden de meeste mensen binnen 48 uur gebeld. Natuurlijk wordt er achter de schermen aan gewerkt om ook bij pieken de wachttijd binnen 48 uur te houden. Want het is ontzettend vervelend als je langer moet wachten op de uitslag van je corona test. Je kan iedere dag van 08.00 - 20.00 uur worden gebeld voor de uitslag van je test. Dat gebeurt met een anoniem nummer. Wacht je op de uitslag van de test en je wordt gebeld door een anoniem nummer? Je helpt enorm door wel de telefoon op te nemen.

Afspraak maken voor een test

In Twente kun je als je een afspraak wilt maken voor een test vaak nog op dezelfde dag getest worden en anders een dag later. Dus, heb je klachten blijf dan thuis en laat je testen. We doen onze uiterste best binnen 48 uur de uitslag aan je door te geven.

Meer info