23 november 2022
Wel of geen (herhaal)prik?

Vind je dat een lastige vraag? Dan ben je niet de enige. Daarom geeft GGD Twente eerlijke informatie, zodat je een goed besluit kunt nemen. We gaan elke week in op verschillende thema’s rondom de herhaalprik. Zoals feiten en fabels, vragen over bijwerkingen en we praten er met onze arts over. Bekijk:

ggdtwente.nl/herhaalprik

Beeld van de campagne 'Twijfels over de herhaalprik?' Een plaatje van getekende mensen en vraagtekens en de tekst 'Twijfel je nog...'

Waarom een herhaalprik?

Iedereen vanaf 12 jaar kan een herhaalprik krijgen. Je hoeft niet te wachten op een uitnodigingsbrief. Met een herhaalprik kun je de bescherming tegen het virus weer op peil brengen. De vernieuwde vaccins beschermen tegen meer varianten van het virus, waaronder de omikronvariant. Hoe meer inwoners de coronaprik halen, hoe beter een opleving van het coronavirus kan worden afgeremd. Zo voorkomen we samen dat de zorg het te druk krijgt. En helpen we met elkaar bedrijven, winkels en sportscholen open te houden. Lees er alles over op www.ggdtwente.nl/infoherhaalprik.

Wil je de herhaalprik halen?

Je kunt vanaf 3 maanden na de laatste coronaprik of coronabesmetting een herhaalprik halen. Dit kan met of zonder afspraak op onze vaste vaccinatielocaties of bij een pop-up-locatie in de wijk. Bekijk onze vaccinatielocaties en openingstijden.