30 juni 2021
Ga je op reis en heb je een negatief testbewijs nodig?

In juli en augustus kun je hiervoor een gratis coronatest doen. De afspraak voor deze test maak je via www.testenvoorjereis.nl.

De stappen:

  1. Controleer eerst het reisadvies van het land waar je naar toe reist.
  2. Heb je een negatief testbewijs nodig? Check welke test (antigeentest of PCR-test) vereist is en hoe oud de test maximaal mag zijn bij inreis.
  3. Kijk op www.testenvoorjereis.nl voor informatie over de verschillende aanbieders en hoe lang het duurt voor de uitslag verwacht wordt. Zo weet je voor welke dag je een test moet plannen.
  4. Via www.testenvoorjereis.nl kun je een afspraak maken voor zowel een antigeentest als een PCR-test bij verschillende aanbieders.
  5. Is de testuitslag negatief? Dan kun je een QR-code aanmaken in de CoronaCheck-app. Meer informatie hierover lees je op coronacheck.nl. Hier vind je ook uitleg als je liever een papieren bewijs wilt hebben.

Meer informatie

  • Heb je vragen over het testen van reizigers, het coronabewijs en de CoronaCheck app? Kijk op rijksoverheid.nl/coronabewijs.
  • Heb je vragen over de test, je reis, het land waar je naar toe reist of het reisbewijs? Kijk op wijsopreis.nl of bel naar de helpdesk van het Ministerie van Buitenlandse Zaken op: +31 247 247 247. Dit nummer is 24/7 bereikbaar.
  • Is je uitslag na 26 uur nog niet bekend? Ook dan kun je bij +31 247 247 247 terecht.
  • Zie je de uitslag wel op coronatest.nl maar zie je hem na 4 uur nog niet staan in de CoronaCheck-app? Bel naar de helpdesk van de CoronaCheck-app op: 0800-1421.